13:31 21.01.2015

Россільгоспнагляд увів додаткову перевірку сертифікатів на транзитні вантажі з України

1 хв читати
Россільгоспнагляд увів додаткову перевірку сертифікатів на транзитні вантажі з України

Россільгоспнагляд увів додаткову перевірку ветеринарних та фітосанітарних сертифікатів, що супроводжують транзитні піднаглядні вантажі з України. Цей захід пов'язаний із забороною Україною транзиту інкубаційних яєць з Туреччини до РФ.

"Нині на всіх ділянках російського кордону, де є наші ветеринарні та фітосанітарні інспектори, відбувається додаткова перевірка супровідних документів на транзитні українські піднаглядні вантажі", - повідомило "Інтерфаксу" джерело в Россільгоспнагляді.

Співрозмовник не виключив, що цей захід став відповіддю на заборону України на транзит до РФ інкубаційних яєць із Туреччини.

Керівник Россільгоспнагляду Сергій Данкверт підтвердив "Інтерфаксу", що проблема з постачаннями яєць із Туреччини через Україну існує.

"Ми звернулися до українських колег із проханням провести сьогодні переговори з цього питання. Водночас ухвалено рішення про повторну перевірку достовірності всіх сертифікатів, які супроводжують українські транзитні вантажі",- сказав він.

За його словами, ця робота вже розпочалася. "Вона відбуватиметься у встановленому режимі, через Москву, зі складанням списків сертифікатів, їх підтвердженням тощо", - заявив він, давши зрозуміти, що на цю процедуру може знадобитися багато часу.

Як вже повідомлялося, Україна заборонила транзит інкубаційних яєць із Туреччини до Росії. У зв'язку з цим Россільгоспнагляд рекомендував постачальникам використовувати інші маршрути.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА