18:29 21.01.2015

Ризиків переривання лікування хворих на туберкульоз немає - Мінохоронздоров'я України

2 хв читати
Ризиків переривання лікування хворих на туберкульоз немає - Мінохоронздоров'я України

Міністерство охорони здоров'я України станом на 21 січня не підтверджує ризиків переривання лікування хворих на туберкульоз як мультирезистентного, так і чутливого до всіх протитуберкульозних препаратів (ПТП) через відсутність необхідних лікарських засобів - оперативна інформація державної установи "Український центр контролю соціально небезпечних хвороб Міністерства охорони здоров'я України".

Як повідомляє прес-служба відомства, регіони забезпечені препаратами для лікування хворих на мультирезистентний туберкульоз до лютого-березня 2015 року.

За даними державного підприємства "Укрвакцина", що здійснює транспортування ліків у регіони, 19 січня розпочато доставку протитуберкульозних препаратів, закуплених коштом держбюджету. Постачання ПТП, наданих Глобальним фондом у вигляді доброчинної допомоги для лікування хворих на туберкульоз, які отримують ПТП коштом держбюджету, розпочнеться наприкінці січня - початку лютого 2015 року.

Згідно з даними відомства, станом на 21 січня Мінохоронздоров'я завершило централізовану закупівлю всіх необхідних протитуберкульозних препаратів коштом держбюджету для лікування хворих туберкульозом упродовж 2015 року.

Як повідомлялося, в грудні 2014 року правління Глобального фонду з боротьби із СНІДОМ, туберкульозом і малярією схвалило заявку України на трирічне фінансування об'єднаної програми протидії туберкульозу і ВІЛ-інфекції/СНІДУ на загальну суму $133,882 млн. Фінансування отримали, зокрема, Міжнародний альянс із ВІЛ/СНІД в Україні (грант у розмірі $68,799 млн), Всеукраїнське об'єднання "Всеукраїнська мережа людей, які живуть із ВІЛ/СНІД" ($60,406 млн) і державне управління "Український центр контролю за соціально небезпечними хворобами Мінохоронздоров'я України" ($4,676 млн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА