12:18 22.01.2015

ЄСПЛ вирішив припинити вивчення другої скарги Тимошенко в результаті "дружнього врегулювання"

2 хв читати
ЄСПЛ вирішив припинити вивчення другої скарги Тимошенко в результаті "дружнього врегулювання"

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) ухвалив рішення припинити вивчення другої скарги лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко проти України внаслідок "дружнього врегулювання".

У рішенні зазначено, що після невдалих переговорів про таке врегулювання 7 травня 2014 року український уряд запропонував виступити із заявою, в якій визнав політичну мотивацію кримінальної справи проти Ю.Тимошенко. Колишній прем'єр-міністр України погодилася з термінами урядової заяви.

Друга скарга Ю.Тимошенко в ЄСПЛ була подана 10 серпня 2011 року і стосувалася кримінальної справи проти неї через підписання угоди на постачання газу з Росії.

У своїй скарзі екс-прем'єр заявляла про порушення статті 6 (право на чесний судовий процес), статті 7 (покарання виняткове на підставі закону), статті 13 (право на ефективний спосіб правового захисту) Європейської конвенції прав людини.

Крім того, Ю.Тимошенко у рамках статті 18 Конвенції (межі використання обмежень відносно прав) заявляла про політичну мотивацію кримінальної справи проти неї, а також скаржилася на порушення статті 3 (заборона тортур), статті 8 (право на повагу приватного і сімейного життя), статті 10 (свобода висловлювання думки) у поєднанні із статтею 18, а також статті 4 Протоколу 7 (право не бути притягненим до суду або зазнати повторного покарання).

У рішенні суду зазначено, що уряд України у своїй заяві, зробленій в 2014 році, визнав політичну мотивацію кримінальної справи проти Ю.Тимошенко, а також порушення за всіма статтями Конвенції, які згадує Тимошенко. Крім того, уряд поінформував суд про заходи, вжиті в результаті порушень, і попросив виключити справу зі списку справ, які розглядає суд.

"10 червня 2014 року пані Тимошенко поінформувала суд, що вона згодна з термінами урядової заяви", - написано в прес-релізі, поширеному в четвер судом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень до вечора в Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА