15:56 04.02.2015

СБУ затримала високопоставленого зрадника в Генштабі ЗСУ і його спільника з "ДНР"

2 хв читати
СБУ затримала високопоставленого зрадника в Генштабі ЗСУ і його спільника з "ДНР"

Співробітники Служби безпеки України затримали українського офіцера, що працював у Генеральному штабі Збройних сил України, та його спільника з "ДНР", які координували й організовували провокації, зокрема в Києві у вівторок, а також інформували бойовиків про місцезнаходження підрозділів українських військових.

"Ми затримали і заарештували громадянина України, підполковника одного з керівних підрозділів Генштабу України Чернобая, 1974 року народження, та його спільника - терориста, представника "ДНР", який разом із ним організовував підривну діяльність в українській армії", - повідомив глава СБ України Валентин Наливайченко на брифінгу в середу в Києві.

Він поінформував, що інцидент, який стався у вівторок увечері біля будівлі Адміністрації президента України, коли група осіб намагалася проникнути до Адміністрації президента України, був провокацією, організованою цими особами.

За словами глави спецслужби, вони провокували батальйони і передавали неправдиву і спотворену інформацію добровольцям і громадським активістам про начебто втрати, про начебто складні ситуації з батальйонами територіальної оборони під час АТО.

"Цей підполковник, використовуючи своє становище в Генштабі, передавав цю інформацію і брехав людям, провокуючи їх на провокації. До цього він цинічно працював інструктором в одному з добровольчих батальйонів. Саме там він завів зв'язки, формував агентуру і саме через цих людей спотворював дійсність і провокував", - розповів він.

В.Наливайченко також повідомив, що ці зрадники, за координації з боку спецслужб Росії, планували на четвер збройні провокації біля будівлі парламенту в Києві, проте співробітники СБ України зуміли зірвати ці плани.

Так, зазначив глава спецслужби, СБУ затримала поблизу Києва вантаж із великою кількістю зброї, зокрема гранатометів, який і планувалося використовувати для провокацій біля Верховної Ради в четвер.

"Ми затримали величезний вантаж зі зброєю, який був захований поблизу Києва, і планувався... для злочинного використання завтра в Києві", - поінформував він.

Зокрема, за словами В.Наливайченка, серед вантажу - десять гранатометів, патрони, вибухівка.

"Спрямовувалися для того, щоб шляхом інспірації можливих провокацій завтра, оскільки Верховна Рада планує і, я думаю, визнає терористичними організаціями "ДНР" і "ЛНР", використовувати, провокувати, організувати диверсію", - висловив думку він.

За словами В.Наливайченка, саме через цього зрадника бойовики дізнавалися координати і розташування українських підрозділів, по яких потім завдавали артилерійських ударів.

"Цей підполковник Генштабу передавав по сектора х ціленаведення координати і місце розташування саме територіальних батальйонів, про які тільки що брехав... передавав ДНРівц я м і російським спецслужбам для завдання артилерійських ударів", - поінформував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА