12:56 11.02.2015

Обстріл бойовиками автостанції і прохідн ої ДМЗ у Донецьку кваліфіковано як теракт - Генпрокуратура

1 хв читати
Обстріл бойовиками автостанції і прохідн ої ДМЗ у Донецьку кваліфіковано як теракт - Генпрокуратура

У Генеральній прокуратурі України повідомляють, що за фактом обстрілу автостанції і прохідної Донецького металургійного заводу відкрито кримінальне провадження за статтею "терористичний акт".

"11 лютого, близько 7.00 бойовики терористичної організації ДНР завдали цілеспрямованого вогневого удару по зупинці громадського транспорту на території автостанції "Центр" у Донецьку і прохідній Донецького металургійного заводу. Точну кількість загиблих і поранених встановлюють. За наявною наразі інформацією - шестеро загиблих, восьмеро поранених. Дані про поранених також уточнюються", - повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури в середу.

У наглядовому відомстві заявили, що бойовики, маючи достовірну інформацію про те, що в цьому районі перебувають лише цивільні особи, які завдали кілька прицільних ударів по мирних жителях. "Снаряди від зброї знищення потрапили в автобуси, також пошкоджено дах автостанції і супермаркет", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт). Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює прокуратура Донецької області. Розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Донецької області.

Раніше спікер АТО Анатолій Стельмах повідомив, що сили антитерористичної операції причетні до обстрілу автостанції "Центр" у Ворошилівському районі Донецька в середу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА