12:45 27.02.2015

"ЛНР" повністю перейшла на російське енергопостачання - Москаль

2 хв читати
"ЛНР" повністю перейшла на російське енергопостачання - Москаль

Так звана "Луганська народна республіка" від'єдналася від електропостачання з боку України і повністю перейшла на електропостачання з боку РФ, повідомляється на офіційній сторінці Луганської обласної державної адміністрації в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

"Станом на сьогодні т. н."ЛНР" повністю відокремилася від електропостачання з боку України. Тобто теплоелектростанція в Щасті і теплоелектроцентраль в Сєверодонецьку не подають на окуповані території жодного кіловата", - заявив голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

"Всю електроенергію самопроголошена республіка бере з Російської Федерації", - додав він.

Згідно з доповідною запискою директора НЕК "Укренерго" Юрія Касіча на адресу міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина, Луганська ТЕС (перебуває в підконтрольному Україні Щасті Луганської області - ІФ) у січні здійснювала видачу 60 МВт потужності на тимчасово непідконтрольні території Україні.

За даними "Укренерго", за 18 днів січня тимчасово непідконтрольні території Україні спожили 691 млн кВт-год електроенергії. З цієї цифри 569 млн кВт-год - виробництво Старобешівської та Зуївської ТЕС (що перебувають у цій зоні), ще 122 млн кВт-год - перетоки з інших частин України, а також з РФ.

За даними джерела агентства "Інтерфакс-Україна" в уряді, Росія здійснює постачання електроенергії на непідконтрольні території Україні за ЛЕП 500 кВт "Перемога-Шахти" та 220 кВт "Амвросіївка - Таганрог15" загальним обсягом близько 500 МВт-год/міс. При цьому РФ враховує цю електроенергію в рамках контракту на поставку до України між "Укрінтеренерго" і "Інтер РАО".

"У грудні Міненерговугілля України направило листа до РФ про те, що Україна хоче виключити з переліку міждержавних перетоків лінію "Перемога-Шахти". Але це питання політичне", - зазначив він.

За словами співрозмовника агентства, при підписанні документів на надану електроенергію з Росії Україна відмовиться враховувати і оплачувати обсяг, що надійшов до зону АТО без її згоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА