17:40 01.03.2015

Досудове слідство у справі Кернеса закінчено і найближчим часом матеріали буде передано до суду - джерело

2 хв читати
Досудове слідство у справі Кернеса закінчено і найближчим часом матеріали буде передано до суду - джерело

Досудове слідство у справі стосовно міського голови Харкова Геннадія Кернеса закінчено і найближчим часом матеріали буде передано до суду, повідомило кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна джерело, знайоме з ходом слідства.

"Досудове слідство фактично закінчено. На початку наступного тижня Кернесу вручать уточнену підозру, після цього матеріали справи буде передано на ознайомлення сторонам, а потім до суду. Приблизно в середині березня може відбутися підготовче судове засідання", - сказав співрозмовник агентства.

За його словами, справу має бути передано до Дзержинського райсуду Харкова, оскільки події, в яких звинувачують Г.Кернеса, відбувалися на території Дзержинського району міста.

Як повідомлялося, 27 лютого Генеральний прокурор України Віктор Шокін заявив, що Г.Кернесу незабаром буде оголошено про підозру у низці кримінальних правопорушень. "Йому інкримінують тортури. Ця стаття про тяжкий злочин передбачає покарання від 5 до 10 років позбавлення волі, хуліганство, тому що він скоїв злочин разом зі своїм охоронцем, якому вже оголошено про підозру. Суть справи полягає в незаконному позбавленні волі", - сказав генпрокурор В.Шокін в інтерв'ю "5 каналу".

25 січня 2014 р. невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові. Того самого дня депутат Харківської облради Іван Варченко (ВО "Батьківщина") заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутянина та Олексія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ". Пізніше відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

Г.Кернеса було викликано на 13 березня до Генеральної прокуратури на допит як підозрюваного. За його словами, кримінальне провадження порушено за ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 127 (катування), ч. 1 ст. 129 (Погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози) КК України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА