14:55 02.03.2015

Нардеп Гончаренко вимагає від СК Росії спростувати його допит у справі про травневу трагедію в Одесі

2 хв читати
Нардеп Гончаренко вимагає від СК Росії спростувати його допит у справі про травневу трагедію в Одесі

Депутат Верховної ради України Олексій Гончаренко виступив із твердженням про те, що його побили на місці затримання в Москві, а не у відділенні поліції.

"Мене били не у відділенні поліції "Китай-город", а біля автозака поблизу пам'ятника Кирилу та Мефодію, там же, де мене й затримали. Бив капітан поліції, прізвище, звісно, його не знаю. Зовнішність пам'ятаю прекрасно", - сказав О.Гончаренко в інтерв'ю радіостанції "Коммерсантъ FM".

Депутат зазначив, що хотів би отримати від Слідчого комітету Росії спростування про власний допит.

"Учора СК зробив якусь заяву, що мене допитують на предмет причетності до подій в Одесі 2 травня, проте я можу вам твердо сказати, що ніяких таких допитів не було у відділенні поліції "Китай-город", взагалі ніколи Слідчий комітет мене не шукав і ніяких питань мені не ставив, тому я не розумію сенсу цієї заяви. І враховуючи, що зараз мені говорять, що претензій до мене немає, то хотілося б, щоб вони спростування зробили, це було б у такому разі по-людськи", - сказав О.Гончаренко.

Минулої неділі СКР повідомив, що депутата Верховної Ради України О.Гончаренка затримано в адміністративному порядку в Москві під час проведення жалобного маршу за непокору законним вимогам працівників поліції. Депутат заявив, що до нього застосували насильство.

На сайті московського управління поліції в понеділок було оприлюднено відеозапис перебування О.Гончаренка у відділі внутрішніх справ, щоб спростувати його заяву про застосування насильства та відмову в меддопомозі.

СКР порушив кримінальну справу за фактом замаху на вбивство громадянина Росії під час трагічних подій в Одесі 2 травня. Її було порушено стосовно осіб з організацій "Правий сектор" (заборонений у РФ - ІФ), "Самооборона Майдану", фанатів українських футбольних клубів і посадових осіб МВС і Служби безпеки України за ознаками злочинів, передбачених статтею 30 і статтею 105, статтею 117 КК РФ (замах на вбивство, катування)

За словами офіційного представника відомства Володимира Маркіна, внаслідок пожежі від отруєння продуктами горіння, опіків, травм, отриманих під час падіння з висоти, і вогнепальних поранень тоді загинули понад 35 цивільних осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА