19:34 05.03.2015

Росіяни з 16 березня зможуть потрапити в Україну лише через міжнародні та міждержавні пункти пропуску - постанова

2 хв читати

Громадяни Російської Федерації з 16 березня поточного року тимчасово зможуть в'їжджати на територію Україну виключно через міжнародні та міждержавні пункти пропуску.

"Запровадити тимчасові обмеження на перетинання державного кордону України жителями прикордонних регіонів Російської Федерації. Установити, що з 16 березня 2015 року громадяни Російської Федерації - жителі прикордонних регіонів в'їжджають в Україну виключно через міжнародні та міждержавні пункти пропуску на підставі документів, дійсних для виїзду за кордон, та перебувають на її території строком до 90 днів протягом 180 днів із дати першого в'їзду", - йдеться в постанові Кабінету Міністрів №86 від 4 березня.

Документом доручено Міністерству закордонних справ України поінформувати уряд Російської Федерації про тимчасові обмеження на перетинання державного кордону України жителями прикордонних регіонів РФ.

Постанова набуває чинності з дня публікації та діє до прийняття українським урядом рішення про скасування таких тимчасових обмежень.

Як повідомлялося, 4 березня на засіданні Кабміну прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив: "Сьогодні уряд ухвалює рішення про припинення дії угоди між Україною та Російською Федерацією про малий прикордонний рух. З 16 березня можна буде перетинати державний кордон виключно через міжнародні пункти пропуску, які повністю контролює українська влада. Угода про малий прикордонний рух між Україною та Росією припиняється українською стороною".

Згідно з інформацією, розміщеною на сайті Державної прикордонної служби України, міжнародними залізничними та автомобільними пунктами пропуску є: "Просяне"-"Бугайовка", "Танюшівка"-"Ровеньки", "Лантратівка" - "роз'їзд Вистріл" у Луганській області, "Тополі"-"Валуйки", "Плетинівка"-"Шебекіно", "Гоптівка"-"Нехотєєвка", "Козача Лопань"-"Долбіно", а також пункти контролю на станціях Куп’янськ-Вузловий, Куп’янськ-Сортувальний, Харків-Пасажирський і Харків-Сортувальний у Харківській області.

У Сумській області міжнародними залізничними та автомобільними пунктами є "Велика Писарівка"-"Грайворон", "Юнаківка"-"Суджа", "Катеринівка"-"Крупець", "Бачівськ"-"Троєбортне", "Зернове"-"Суземка" і пункти контролю на залізничних станціях Ворожба, Конотоп і Хутір Михайлівський, а в Чернігівській - "Грем’яч"-"Погар" і "Сеньківка"-"Нові Юрковичі".

Міждержавними залізничними та автомобільними пунктами пропуску є: "Мілове"-"Чертково" в Луганській області, "Піски"-"Логачівка", "Одноробівка"-"Головчино", "Чугунівка"-"Вериговка" і "Вовчанськ"-"Нежеголь" у Харківській, "Пушкарне"-"Ілек-Пеньковка", "Покровка"-"Колотиловка", "Волфіне"-"Глушково" та "Рижівка"-"Тьоткіно" в Сумській і "Миколаївка"-"Ломаковка" в Чернігівській області.

Крім того, місцевий автомобільно-пішохідний пункт пропуску "Олександрівка"-"Безіменно" в Харківській області може після доопрацювання працювати як міждержавний. Вантажний характер перевезень на пункті передбачено, але нині не здійснюється.

Як повідомлялося, в лютому Україна закрила 23 пункти пропуску на кордоні з РФ, з яких один міжнародний, чотири міждержавні та 18 місцевих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА