14:05 06.03.2015

Основна версія вибуху авто комбата спецбатальйону міліції "Слобожанщина" - теракт, повідомляє радник глави МВС

2 хв читати

Слідство розглядає кілька версій за фактом вибуху автомобіля командира спеціального батальйону патрульної служби міліції "Слобожанщина" Андрія Янголенка, основна - терористичний акт, повідомляє радник глави МВС, народний депутат Антон Геращенко.

"Слідство розглядає кілька версій, основна з яких - терористичний акт стосовно командира спецпідрозділу міліції, який боровся з терористами на території Луганської та Донецької областей", - написав він у Facebook.

У свою чергу, брат постраждалого, командир спеціального батальйону патрульної служби міліції "Харків-1" Сергій Янголенко, заявляє, що, за попередньою інформацією, машина А.Янголенка вибухнула внаслідок спрацьовування магнітної міни. "Машину було заміновано. За попередньою інформацією, це магнітна міна", - сказав він журналістам у п'ятницю в Харкові.

"Ще одну міну знайдено на місці вибуху поряд з машиною. Зараз вибухотехніки будуть її детонувати", - додав С.Янголенко.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", аналогічний вибуховий пристрій використовувався в низці інших терактів у Харкові, зокрема у рок-пабі "Стіна".

С.Янголенко також повідомив, що стан А.Янголенка і його дружини Інни Янголенко важкий. "Вони обидва в тяжкому стані в реанімації, у лікарні швидкої та невідкладної допомоги", - сказав він журналістам.

Згодом в ефірі телеканалу "112" С.Янголенко повідомив, що наразі постраждалим у лікарні роблять операцію.

Водночас, за даними А.Геращенка, А.Янголенко і його дружина дістали незначних поранень, що не загрожують життю".

Радник глави СБУ Маркіян Лубківський також заявив, що життю А.Янголенка і його дружини нічого не загрожує. "Головне - що жертв немає, а життю двох постраждалих осіб, які були в автомобілі, нічого не загрожує. Їм надають невідкладну медичну допомогу", - написав він у соцмережі Facebook.

М.Лубківський також повідомив, що обставини вибуху з'ясовують оперативно-слідча група Харківського управління СБУ, співробітники МВС і прокуратури. "Обставини ретельно з'ясовують, і СБУ поки що не трактує цей випадок. Очікуйте додаткової інформації", - написав радник голови СБУ.

Пізніше в ефірі телеканалу "112" він розповів, що в Харкові триває контртерористична операція. "Працюють місцеві колеги, плюс ми серйозно посилили Харківське управління (СБУ - ІФ) київськими офіцерами високого рівня, які допомагають на місці", - заявив радник глави СБУ.

"Ситуація непроста, але ми розуміємо, хто ворог, яким чином він діє, і ми намагаємося ефективно цьому протистояти", - резюмував М.Лубківський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА