16:51 06.03.2015

ДФС розпочала службове розслідування щодо представника податкової поліції, затриманого за хабар

2 хв читати
ДФС розпочала службове розслідування щодо представника податкової поліції, затриманого за хабар

Державна фіскальна служба (ДФС) розпочала службове розслідування щодо заступника начальника першого відділу управління організації розкриття економічних злочинів Головного оперативного управління ДФС Віталія Хмеленка, повідомила прес-служба відомства.

Фіскальний орган також проводить розслідування щодо безпосереднього керівника В.Хмеленка - начальника першого відділу управління організації розкриття економічних злочинів ГОУ ДФС Андрія Щербака.

Як повідомляє прес-служба, В.Хмеленка затримали у Києві 5 березня представники прокуратури Київської області та Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ. Затримання відбулося в рамках розслідування кримінального провадження від 23 лютого цього року за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України "Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою". Разом з В.Хмеленком затримано також одного з прокурорів Києва. Обидва нібито вимагали та отримали від співробітників однієї з компаній неправомірну вигоду в розмірі $50 тис.

Як повідомлялося, в четвер прокуратура Київської області поширила інформацію про затримання працівника центрального апарату ДФС за вимагання хабара в розмірі $100 тис. Службовця було затримано разом із посередником під час одержання частини хабара в сумі $50 тис.

Керівник уряду Арсеній Яценюк 24 лютого на нараді в ДФС заявив про відсторонення керівництва служби у зв'язку зі скаргами бізнесу на корупційні схеми в роботі відомства. Водночас А.Яценюк зазначив, що у керівництва ДФС є можливість довести свою ефективність, в іншому разі рішення ухвалюватимуть щодо всієї її вертикалі.

Розпорядженнями Кабміну того самого дня на час розслідування від виконання повноважень за посадами було відсторонено голову ДФС Ігоря Білоуса, його першого заступника, який курирує податкову міліцію, Володимира Хоменка, заступника Анатолія Макаренка, який курирує митницю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА