15:14 14.03.2015

Українські медики провели в СІЗО у Савченко майже 3,5 години - Памфілова

2 хв читати
Українські медики провели в СІЗО у Савченко майже 3,5 години - Памфілова

Відвідування українськими медиками в московському ізоляторі українки Надії Савченко завершилося, повідомила "Інтерфаксу" в суботу уповноважений із прав людини в РФ Елла Памфілова.

"Відвідування українськими лікарями за участю російських медиків Савченко тривало майже три з половиною години", - сказала вона.

За словами Е.Памфілової, медиків супроводжував представник апарату уповноваженого з прав людини в РФ.

"Висновки за підсумками відвідування українські лікарі оприлюднять самі", - сказала уповноважений із прав людини в РФ.

Українським лікарям вдалося потрапити в СІЗО до Н.Савченко в суботу. Напередодні у них це не вийшло. Джерело повідомило "Інтерфаксу", що в п'ятницю українські лікарі не були допущені до Н.Савченко, оскільки у них не було документів, оформлених МЗС РФ.

У ніч на суботу Е.Памфілова заявила, що бере на себе повну відповідальність за затримку, яка виникла з відвідуванням лікарями з України в московському СІЗО Н.Савченко.

"Усю відповідальність я беру на себе. В цій ситуації ФСВП ні при чому. На жаль, процедура відвідування зарубіжними лікарями СІЗО виявилася складнішою, ніж я могла припустити, і потребує суттєвих додаткових узгоджень", - заявила Е.Памфілова "Інтерфаксу".

"Після звернення до мене української сторони я направила клопотання в усі відомства, які відповідають за вирішення цього питання. Я сподіваюся, що найближчим часом всі процедури буде проведено, і українські лікарі зможуть відвідати Надію Савченко", - сказала Е.Памфілова.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України 4 березня викликало консула посольства РФ в Україні і вручило йому кілька нот. Зокрема, російській стороні висунуто вимогу негайно дозволити відвідування і обстеження групою українських лікарів Н.Савченко, яка голодувала понад 80 днів із 12 грудня минулого року.

5 березня адвокат Н.Савченко Марк Фейгін повідомив про початок виходу його підзахисної з голодування. "Вона написала заяву про вживання бульйону. Це початок медичного виходу з голодування", - повідомив він.

11 березня адвокат Микола Полозов із посиланням на листа Н.Савченко повідомив, що його підзахисна відновить голодування у разі недопущення до неї українських лікарів для коригування її виходу з голодування до кінця цього тижня. Адвокат також зазначив, що вихід Н.Савченко з голодування відбувається неправильно, і її самопочуття не стає кращим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА