12:57 18.03.2015

В Україні встановлять близько 300 опорних пунктів, що передбачають фортифікаційні споруди - АП

2 хв читати
В Україні встановлять близько 300 опорних пунктів, що передбачають фортифікаційні споруди - АП

Україна почала зведення та відновлення фортифікаційних споруд, загалом буде встановлено близько 300 опорних пунктів, повідомив перший заступник голови Адміністрації президента України Віталій Ковальчук.

"На нараді у президента 14 березня обговорювалося питання будівництва оборонних фортифікаційних споруд. Ми маємо відмовитися від ілюзій. Процес, який розпочався місяць тому в Мінську, не означає, що на сьогодні зменшилася або зникла загроза. Ми маємо докласти всіх зусиль для того, щоб обороноздатність країни далі підвищувалася", - розповів він на брифінгу в Києві в середу.

"Із вересня розпочалося будівництво понад 200 фортифікаційних споруд. Нині очевидно, що необхідне їх оновлення та посилення. Передбачено спорудження близько 300 опорних пунктів, які передбачатимуть відповідні фортифікаційні споруди і заходи", - пояснив він.

В.Ковальчук наголосив, що на цей процес передбачено державне фінансування. "Крім того, до цих робіт буде залучено місцеві державні адміністрації", - додав він.

За словами першого заступника голови АП, передбачається зведення глибоко ешелонованої лінії, яка передбачає кілька оборонних ліній. "Усі ці заходи мають бути здійснені в стислі терміни. На сьогодні розпочалася відповідна робота з реалізації цих заходів. Вона відбуватиметься під контролем Міноборони, за участю Мінрегіонрозвитку та місцевих адміністрацій", - додав він.

В.Ковальчук також розповів, що нині також окремо розроблено програму зміцнення складних ділянок державного кордону в деяких регіонах України, зокрема в Одеській, Херсонській та інших областях.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко на засіданні РНБО 12 березня заявив, що затвердив план будівництва фортифікаційних споруд на лінії зіткнення, порядок будівництва з визначенням підрядників уже погоджено. 16 березня президент повідомив, що найближчим часом буде визначено підрядника для будівництва фортифікаційних споруд на сході України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА