17:19 18.03.2015

У Генштабі ЗС України роз'яснили порядок нарахування грошової винагороди учасникам АТО

2 хв читати
У Генштабі ЗС України роз'яснили порядок нарахування грошової винагороди учасникам АТО

В. о. спікера Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов роз'яснив новий порядок нарахування грошової винагороди військовослужбовцям, які виконують бойові завдання в зоні проведення АТО.

"З 3 лютого вступив у силу новий порядок нарахування грошової винагороди військовослужбовцям в особливий період та під час проведення АТО. Раніше вона дорівнювала 100% місячного грошового забезпечення або його частині, пропорційній кількості днів, проведених у зоні бойових дій, але не могла бути меншою за 3 тис. грн. Зараз грошова винагорода за місяць також дорівнює 100% місячного грошового забезпечення, але не менше 3 тис. грн", - сказав він на брифінгу в середу в Києві.

С. Селезньов пояснив, що згідно з чинним законодавством, нарахування грошової винагороди здійснюється у відповідності з кількістю днів, проведених у зоні АТО.

"Якщо раніше працювала норма: провів у зоні АТО хоча б 3 дні - не менше, ніж 3 тис. грн військовослужбовець має отримати. Зараз діє норма, якщо військовослужбовець провів у зоні АТО повний місяць, то він отримує грошову винагороду в розмірі 100% від щомісячного грошового забезпечення, але не менше, ніж 3 тис. грн. Якщо провів менше місяця - то пропорційно кількості днів, проведених у зоні АТО", - пояснив він.

В. Селезньов розповів, що були випадки, коли військовослужбовці перебували в зоні АТО 3-4 дні кожен місяць, і за це отримували винагороду нееквівалентну їхньому перебуванню у зоні бойових дій.

"Зараз вже працює процедура відшкодування коштів, які були виплачені з порушенням законодавства", - сказав він.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи будуть військовослужбовці повертати гроші, які їм переплатили, В. Селезньов відповів: "Так".

Він також поінформував, що на виплату винагород за знищену або захоплену в полон ворожу техніку в поточному місяці передбачено 12 млн 700 тис. грн. Вже отримали 85 тис. грн військовослужбовці 128-ї бригади за 2 знищені машини противника.

В. Селезньов зазначив, що вже видано 7 наказів про винагороду військовослужбовцям на суму майже 1,5 млн грн. До Генштабу вже надійшли документи на виплату винагород за знищення 210 одиниць ворожої техніки (29 знищених танків і один захоплений).

"До кінця березня всі документи будуть розглянуті, і після підтвердження видані накази штабу АТО на виплату відповідних нагород", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА