11:20 20.03.2015

Південно-Західна залізниця не виконуватиме наказів "Укрзалізниці" - прес-служба

2 хв читати
Південно-Західна залізниця не виконуватиме наказів "Укрзалізниці" - прес-служба

Колектив Південно-Західної залізниці (ПЗЗ, Київ) має намір не виконувати наказів вищого органу - Держадміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця"), повідомила прес-служба ПЗЗ.

ПЗЗ зазначає, що одномоментне звільнення керівного складу Південно-Західної залізниці призводить до зупинення її діяльності, оскільки до компетенції звільнених осіб належить виключне право прийняття наказів і розпоряджень, що забезпечують безперебійне функціонування залізниці.

У ПЗЗ зазначають, що накази та розпорядження в. о. генерального директора "Укрзалізниці" Максима Бланка від 19 березня про звільнення керівного складу ПЗЗ не підлягають виконанню, оскільки вважають їх "злочинними", і начебто стосовно самого М.Бланка розслідують кримінальні справи про зловживання владою та службовим становищем.

Залізниця наголошує, що згідно із законом України "Про залізничний транспорт" встановлено, що залізниця є основною організаційною ланкою на залізничному транспорті. Створення, реорганізація, ліквідація та визначення територіальних меж залізниць, призначення і звільнення їхніх керівників здійснюються рішеннями Кабінету Міністрів України за поданням центрального органу виконавчої влади в галузі транспорту.

"Повноваження виконувача обов’язків начальника залізниці Івана Федорка підтверджені рішенням суду, яке набуло чинності, а дію розпорядження уряду №192-р про покладання виконання обов'язків начальника залізниці на Володимира Тягульського зупинено. Враховуючи той факт, що керівництво "Укрзалізниці" видає незаконні накази, з цього часу трудовий колектив Південно-Західної залізниці не приймає до виконання накази та розпорядження "Укрзалізниці", - зазначено в повідомленні.

ПЗЗ уточнює, що таке право колективу залізниці гарантоване статтею 60 Конституції України, якою встановлено, що ніхто не зобов'язаний виконувати "явно злочинні розпорядження чи накази".

Як повідомлялося, в. о. генерального директора "Укрзалізниці" М.Бланк 19 березня звільнив керівний склад ПЗЗ.

Так, наказом №248/ОС від 19 березня 2015 року звільнено першого заступника начальника ПЗЗ Івана Федорка; наказом №251/ОС звільнено головного ревізора з безпеки руху поїздів і автотранспорту апарату з безпеки руху поїздів та автотранспорту ПЗЗ Віктора Дзюника; наказом №250/ОС звільнено головного інженера - першого заступника голови ПЗЗ Володимира Осовика.

Крім того, наказом №254/ОС звільнено заступника начальника ПЗЗ з рухомого складу і матеріально-технічного постачання Івана Антонюка; наказом №252/ОС звільнено директора ПЗЗ із фінансових та економічних питань Сергія Горілея; наказом №253/ОС звільнено начальника фінансово-економічної служби залізниці Ірину Василюк та наказом №249/ОС звільнено директора ПЗЗ з будівництва Олександра Погребного.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА