15:10 20.03.2015

"Укрзалізниця" була змушена відсторонити керівництво Південно-Західної залізниці для нормалізації роботи підприємства - заява

2 хв читати
"Укрзалізниця" була змушена відсторонити керівництво Південно-Західної залізниці для нормалізації роботи підприємства - заява

Державна адміністрація залізничного транспорту ("Укрзалізниця") була змушена відсторонити керівництво Південно-Західної залізниці (ПЗЗ) для нормалізації роботи підприємства, повернення вертикальної структури управління, об'єктивної перевірки та аудиту, йдеться в заяві УЗ в п'ятницю.

Як повідомляє прес-служба "Укрзалізниці", ухвалене раніше рішення є виключно "легітимним, оскільки гендиректор адміністрації має право призначати і звільняти першого заступника і заступника начальника залізниці, головного інженера, заступника начальника залізниці-головного ревізора з безпеки руху та екології, начальника фінансово-економічної служби.

В "Укрзалізниці" також повідомляють, що на зазначені посади вже призначені "досвідчені професіонали". Крім того, звільнення інших, окрім вже проведених, не плануються.

В адміністрації вважають звинувачення ПЗЗ безпідставними і провокаційними, покликаними дестабілізувати роботу галузі загалом

"Заяви і дії відстороненого керівництва Південно-західної залізниці свідчать про його намір зберегти дохідні місця, вийти з-під контролю держави", - стверджують в УЗ.

У свою чергу, Міністерство інфраструктури України також заявило, що дії "Укрзалізниці" перебувають у межах її повноважень.

"Наголошуємо: статут Південно-Західної залізниці безпосередньо передбачає право "Укрзалізниці" ухвалювати кадрові рішення щодо заступників начальників залізниці, головного інженера, начальників дирекцій залізничних перевезень та начальника фінансово-економічної служби", - йдеться в прес-релізі міністерства в п'ятницю.

Як повідомлялося, в.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк 19 березня звільнив керівний склад ПЗЗ. Так, наказом №248ОС звільнено першого заступника начальника Івана Федорка; наказом №251ОС - головного ревізора з безпеки руху поїздів і автотранспорту апарату з безпеки руху поїздів Віктора Дзюника; наказом №250ОС – головного інженера - першого заступника начальника Володимира Осовика.

Крім того, згідно з наказом №254ОС звільнено заступника начальника Південно-Західної залізниці із рухомого складу та матеріально-технічного забезпечення Івана Антонюка; наказом №252ОС - директора з фінансових та економічних питань Горілея Сергія; наказом №253ОС - начальника фінансово-економічної служби Ірину Василюк, наказом №249ОС - директора з будівництва Олександра Погрібного.

Водночас прес-служба ПЗЗ у п'ятницю заявила, що колектив залізниці має намір не виконувати накази "Укрзалізниці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА