16:01 20.03.2015

В.о керівника ПЗЗ призначено її начальника служби перевезень

3 хв читати
В.о керівника ПЗЗ призначено її начальника служби перевезень

В.о. першого заступника начальника Південно-західної залізниці (ПЗЗ, Київ) на період перевірки призначено Віталія Таргонського, що обіймав посаду начальника служби перевезень ПЗЗ, який, фактично, керуватиме підприємством.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Відповідаючи на питання про звільнення керівного складу ПЗЗ, В.Омелян зазначив, що в.о. генерального директора Держадміністрації залізничного транспорту України діяв у правовому полі.

Крім того, кажучи про події ПЗЗ і мітинг залізничників у п'ятницю, він додав: "Ми не віримо, що це підтримка колективом А.Кривопишина, але те, що було зроблено, - блокування кабінета начальника ПЗЗ, - ігнорування закону. Схоже на те, що є змова для залишення Кривопишина на посаді. Це не приватний бізнес однієї людини, це держструктура".

Крім того, заступник міністра додав, що результати перевірки ПЗЗ, які проводять Мінінфраструктури і МВС, очікуються найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що в.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк звільнив керівний склад ПЗЗ.

Згідно з копіями наказів, підписаним М. Бланком, який розмістила на своєму сайті ПЗЗ, наказом №248ОС від 19 березня 2015 року звільнений перший заступник начальника ПЗЗ Іван Федорко; наказом №251ОС звільнений головний ревізор з безпеки руху потягів і автотранспорту апарату з безпеки руху потягів ПЗЗ Віктор Дзюник; наказом №250ОС звільнений головний інженер - перший заступник голови ПЗЗ Володимир Осовик.

Крім того, наказом №254ОС звільнений заступник начальника ПЗЗ з рухомого складу і матеріально-технічного забезпечення Іван Антонюк; наказом №252ОС звільнений директор ПЗЗ з фінансових і економічних питань Сергій Горилей; наказом №253ОС звільнена начальник фінансово-економічної служби залізниці Ірина Василюк і наказом №249ОС звільнений директор ПЗЗ з будівництва Олександр Льоховий.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про усунення з посади начальника ПЗЗ Олексія Кривопишина у зв'язку з оприлюдненою в ЗМІ інформацією про корупційні схеми на підприємстві. В.о. глави "Укрзалізниці" Максим Бланк, у свою чергу, повідомляв про тиск на співробітників ПЗЗ, що фігурували у відповідних сюжетах ЗМІ, і 11 березня доручив в.о. глави ПЗЗ невідкладно притягнути до відповідальності ініціаторів їх переслідування. Того ж дня ПЗЗ спростувала повідомлення М. Бланка.

Крім того, М.Бланк повідомляв про призначення В.Тягульського в. о. голови ПЗЗ, зазначаючи, що "приймальню відстороненого начальника залізниці охороняють озброєні люди, щоб не допустити на робоче місце неугодного виконувача обов'язків". ПЗЗ, зі свого боку, зазначала, що ні В.Тягульський, ні М.Бланк у будівлі управління ПЗЗ на той момент не з'являлися.

Проте 16 березня М.Бланк повідомив, що невідомі особи, які перебувають в офісі ПЗЗ, далі перешкоджають доступу до робочого місця В.Тягульського.

"Сьогодні представив колективу ПЗЗ в. о. Володимира Тягульського, а вже через 15 хвилин із кабінету, в якому він проводив оперативну нараду, його вивели невідомі в камуфляжі. Оперативна інформація свідчила про те, що невідомі в камуфляжі перебувають на постійному чергуванні у будівлі ПЗЗ. З'ясували, що їхню ротацію забезпечує помічник начальника залізниці, і я поїхав туди, щоб особисто переконатися в цих фактах", - написав він 16 березня на своїй сторінці в мережі Facebook.

Окрім цього, в. о. голови "Укрзалізниці" оприлюднив на своїй сторінці відео, в якому фігурують невідомі особи у камуфляжній формі. У сюжеті йдеться про те, що курирував зазначених людей начальник адміністративної служби залізниці, помічник начальника Олексій Коновал.

М.Бланк також повідомляє, що надіслав листа з викладенням зазначених фактів до Генеральної прокуратури.

Пізніше, вже 17 березня, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що О.Кривопішин, оспорить цього дня в Київському окружному адміністративному суді своє відсторонення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА