11:42 23.03.2015

Голова "Укрзалізниці" не виключає силового варіанта відновлення контролю над ПЗЗ

2 хв читати
Голова "Укрзалізниці" не виключає силового варіанта відновлення контролю над ПЗЗ

Виконувач обов'язків генерального директора Держадміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця") Максим Бланк не виключає можливості застосування силового варіанта для відновлення контролю над Південно-Західною залізницею (ПЗЗ, Київ).

"Найближчим часом держава поверне контроль над збунтованою ПЗЗ, навіть якщо доведеться застосовувати силовий варіант. Ніхто не буде терпіти в столиці проявів сепаратизму - залізниця не підкоряється ні наказам Держадміністрації залізничного транспорту, ні вказівкам міністерства, ні рішенням Кабміну", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк 4 березня заявив про усунення з посади начальника ПЗЗ Олексія Кривопішина у зв'язку з оприлюдненою в ЗМІ інформацією про корупційні схеми на підприємстві. Виконувач обов'язків голови "Укрзалізниці" Максим Бланк, у свою чергу, повідомляв про тиск на працівників ПЗЗ, що фігурували у відповідних сюжетах ЗМІ, й 11 березня доручив в. о. голови ПЗЗ невідкладно притягнути до відповідальності ініціаторів їхнього переслідування. Того самого дня ПЗЗ спростувала повідомлення М.Бланка.

Крім того, М.Бланк повідомляв про призначення В.Тягульського в. о. голови ПЗЗ, зазначаючи, що "приймальню відстороненого начальника залізниці охороняють озброєні люди, щоб не допустити на робоче місце неугодного виконувача обов'язків". ПЗЗ, зі свого боку, зазначала, що ні В.Тягульський, ні М.Бланк у будівлі управління ПЗЗ на той момент не з'являлися.

Проте 16 березня М.Бланк повідомив, що невідомі особи, які перебувають в офісі ПЗЗ, далі перешкоджають доступу до робочого місця В.Тягульського. Він також повідомив, що надіслав листа з викладенням зазначених фактів до Генеральної прокуратури.

17 березня в ЗМІ з'явилася інформація про те, що О.Кривопішин, оспорить цього дня в Київському окружному адміністративному суді своє відсторонення.

Крім того, 17 березня суд зупинив дію розпорядження Кабміну про призначення в.о. начальника ПЗЗ В. Тягульського.

19 березня М. Бланк звільнив керівний склад ПЗЗ, аргументувавши це необхідністю нормалізації роботи підприємства, повернення вертикальної структури управління, об'єктивної перевірки і аудиту, а ПЗЗ заявила, що не виконуватиме наказів "Укрзалізниці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА