13:48 24.03.2015

Суд скасував звільнення керівництва ПЗЗ - прес-служба залізниці

2 хв читати
Суд скасував звільнення керівництва ПЗЗ - прес-служба залізниці

Шевченківський районний суд Києва зупинив дію наказів №248ОС-№254 глави Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниці"), який звільнив керівний склад Південно-Західної залізниці (ПЗЗ, Київ).

Як повідомляється в прес-релізі ПЗЗ у вівторок, рішення ухвалене 23 березня і підлягає негайному виконанню.

Раніше повідомлялося, що в.о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк звільнив керівний склад ПЗЗ.

Згідно з копіями наказів, підписаними М.Бланком, які розміщені на сайті ПЗЗ, наказом №248ОС від 19 березня 2015 року звільнено першого заступника начальника ПЗЗ Івана Федорка; наказом №251ОС звільнено головного ревізора з безпеки руху потягів і автотранспорту апарату з безпеки руху потягів ПЗЗ Віктора Дзюника; наказом №250ОС звільнено головного інженера - першого заступника голови ПЗЗ Володимира Осовика.

Крім того, наказом №254ОС звільнено заступника начальника ПЗЗ з рухомого складу і матеріально-технічного забезпечення Івана Антонюка; наказом №252ОС звільнено директора ПЗЗ з фінансових та економічних питань Сергія Горилея; наказом №253ОС звільнено начальника фінансово-економічної служби залізниці Ірину Василюк і наказом №249ОС звільнено директора ПЗЗ з будівництва Олександра Льохового.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про усунення з посади начальника ПЗЗ Олексія Кривопишина у зв'язку з оприлюдненою в ЗМІ інформацією про корупційні схеми на підприємстві. В.о. глави "Укрзалізниці" М.Бланк, у свою чергу, повідомляв про тиск на співробітників ПЗЗ, що фігурували у відповідних сюжетах ЗМІ, і 11 березня доручив в.о. глави ПЗЗ негайно притягнути до відповідальності ініціаторів їх переслідування. Того ж дня ПЗЗ спростувала повідомлення М.Бланка.

Крім того, М.Бланк повідомляв про призначення В.Тягульського в. о. голови ПЗЗ, зазначаючи, що "приймальню відстороненого начальника залізниці охороняють озброєні люди, щоб не допустити на робоче місце неугодного виконувача обов'язків". ПЗЗ, зі свого боку, зазначала, що ні В.Тягульський, ні М.Бланк у будівлі управління ПЗЗ на той момент не з'являлися.

Проте 16 березня М.Бланк повідомив, що невідомі особи, які перебувають в офісі ПЗЗ, далі перешкоджають доступу до робочого місця В.Тягульського. Він також повідомив, що надіслав листа з викладенням зазначених фактів до Генеральної прокуратури.

Окрім цього, в.о. глави "Укрзалізниці" оприлюднив на своїй сторінці відео, в якому фігурують невідомі особи у формі камуфляжу. У сюжеті йдеться про те, що курирував діями цих людей начальник адміністративної служби залізниці, помічник начальника Олексій Коновал.

М.Бланк також повідомляє, що надіслав листа з викладеними фактами до Генеральної прокуратури.

Пізніше, вже 17 березня, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що О.Кривопишин, оскаржить цього дня в Київському окружному адміністративному суді своє усунення, і в результаті ввечері того ж дня стало відомо, що суд зупинив дію рішення Кабміну про призначення в.о. начальника ПЗЗ Володимира Тягульського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА