15:42 25.03.2015

СБУ запобігла низці терактів в Одесі - Лубківський

2 хв читати
СБУ запобігла низці терактів в Одесі - Лубківський

Служба безпеки України запобігла підготовці теракту в Одесі, повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"У результаті спецоперації був затриманий громадянин С., 1973 р. н., одесит. Він незаконно зберігав і виготовляв СВП (саморобний вибуховий пристрій), вогнепальну та холодну зброю, брав участь у трагічних подіях 2 травня 2014 року в Одесі", - написав він на сторінці у мережі Фейсбук у середу.

За його даними, під час обшуку в затриманого вилучено саморобний вибуховий пристрій потужністю в 500 г у тротиловому еквіваленті, компоненти до нього, вісім пістолетів, три рушниці, оснащені снайперськими прицілами, патрони, а також антиукраїнську, сепаратистську літературу. Його діяльність координували невстановлені особи з Криму.

Встановлюють причетність С. до здійснення терористичних актів в Одесі й Одеській області, а також спільників, додав М.Лубківський.

Крім того, він поінформував, що СБУ затримала двох учасників одеського "антимайдану". Так, під час обшуків у громадянина А., 1996 р. н., було виявлено й вилучено атрибутику так званої Новоросії. Встановлено його причетність до вивішування символіки "Новоросії" в Одесі на постаменті пам'ятнику Г.Жукову, мосту на вул. Водопровідній та меморіалі 411 батареї. Вживають заходів із перевірки причетності А. до терактів і встановлення його спільників.

Інший затриманий в Одесі "антимайданівець" - громадянин України Т., 1980 р. н., активний учасник так званого проекту "Куликове поле". СБУ встановила, що він контактує з жителями Одеси, які беруть участь у збройному протистоянні на сході України у складі терористичних угруповань.

"Під час опитування Т. повідомив, що спільно з вищезгаданим громадянином України А. виношував наміри виготовлення саморобного вибухового пристрою (СВП) з метою можливого здійснення терористичного акту на території Одеського регіону (одним із завдань для здійснення теракту розглядали офіс одеської "Самооборони")", - пише М. Лубківський.

Для виготовлення вибухового пристрою Т. придбав необхідні компоненти, під час обшуку вони були вилучені. Крім того, в нього виявлено керована по радіо модель міні-вертольота, яку зловмисники планували використовувати для доставки СВП до місця підривання, а також велику кількість інструктивних матеріалів з виготовлення саморобних вибухових пристроїв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

Середньодобова кількість втрат армії РФ в Україні в травні-червні, ймовірно, зросте разом із відновленням наступальних операцій - британська розвідка

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА