16:06 25.03.2015

Уряд України звільнив начальника Південно-Західної залізниці Кривопішина

2 хв читати
Уряд України звільнив начальника Південно-Західної залізниці Кривопішина

Кабінет Міністрів України звільнив з обійманої посади начальника Південно-Західної залізниці (ПЗЗ) Олексія Кривопішина.

Таке рішення уряду озвучив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на брифінгу в середу.

"Кривопішина звільнено з посади рішенням уряду", - сказав він.

Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури, це рішення Кабмін ухвалив за результатами аудиту окремих питань фінансово-господарської діяльності залізниці.

"Перевірка, яку провела спільна комісія працівників Міністерства інфраструктури і МВС у період з 16 до 23 березня, виявила факти корупції та витрат на будівництво спортивно-оздоровчого комплексу OlympicVillage за рахунок коштів державного територіально-галузевого об'єднання "Південно-Західна залізниця". Матеріали перевірки буде передано до прокуратури", - йдеться в повідомленні Мінінфраструктури.

Прес-служба також повідомила, що уряд ухвалив рішення призначити в.о. голови ПЗЗ Володимира Тягульського, який раніше обіймав посаду директора з інфраструктури Укрзалізниці.

Як повідомлялося, Державна адміністрація залізничного транспорту Україна ("Укрзалізниця") повідомляла про намір оскаржити в суді ухвалу Шевченківського районного суду Києва про скасування наказів гендиректора УЗ про звільнення керівництва ПЗЗ.

До цього в. о. гендиректора "Укрзалізниці" Максим Бланк звільнив керівний склад ПЗЗ.

Раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про усунення з посади начальника ПЗЗ О.Кривопішина у зв'язку з оприлюдненою в ЗМІ інформацією про корупційні схеми.

М.Бланк, у свою чергу, повідомляв про тиск на працівників ПЗЗ, що фігурували у відповідних сюжетах ЗМІ, й 11 березня доручив в. о. голови ПЗЗ невідкладно притягнути до відповідальності ініціаторів їхнього переслідування. Того самого дня ПЗЗ спростувала повідомлення М.Бланка.

Крім того, М.Бланк повідомляв про призначення В.Тягульського в. о. голови ПЗЗ. Потім він повідомив, що невідомі особи, які перебувають в офісі ПЗЗ, далі перешкоджають доступу до робочого місця В.Тягульського.

Окрім цього, в. о. голови "Укрзалізниці" оприлюднив на своїй сторінці відео, в якому фігурують невідомі особи у камуфляжній формі. У сюжеті йдеться про те, що курирував зазначених людей начальник адміністративної служби залізниці, помічник начальника Олексій Коновал.

М.Бланк надіслав листа з викладенням зазначених фактів до Генеральної прокуратури.

Пізніше, 17 березня в ЗМІ з'явилася інформація про намір О.Кривопішина оспорити того дня в Київському окружному адміністративному суді своє відсторонення. Увечері того самого дня стало відомо, що суд зупинив дію рішення Кабміну про призначення в. о. начальника ПЗЗ В.Тягульського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА