10:24 27.03.2015

Затримано вбивцю співробітника СБУ Мандзика при спробі перетину кордону - Порошенко

2 хв читати
Затримано вбивцю співробітника СБУ Мандзика при спробі перетину кордону - Порошенко

При спробі нелегального перетину кордону вранці в п'ятницю було затримано Дениса Гордєєва - підозрюваного у вбивстві офіцера СБУ Віктора Мандзика у Волновасі Донецької області.

"Сьогодні вранці під час спроби нелегального перетину державного кордону підрозділ СБУ затримав вбивцю співробітника СБУ Віктора Мандзика", - написав президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Як я і обіцяв сім'ї загиблого, для мене і для СБУ це є справою честі. Операція триває, всі, хто був причетний до вбивства нашого офіцера - будуть знайдені і покарані!", - наголосив П. Порошенко.

При цьому глава держави не уточнив ім'я затриманого.

У свою чергу, радник глави Служби безпеки України Маркіян Лубківський повідомив, що глава СБУ Валентин Наливайченко доповів президенту про затримання Дениса Гордєєва, підозрюваного у вбивстві капітана СБУ В. Мандзика.

"За словами Наливайченка, затримання вбивці нашого колеги було, як і наголошував президент, справою честі для СБУ і боргом, передусім, перед родиною Віктора", - написав М. Лубківський на сторінці у Ffcebook.

За його інформацією, Д. Гордєєва затримала спеціальна група контррозвідки СБУ спільно з управлінням СБУ в Закарпатській області в результаті складної спецоперації. У затриманого вилучено пістолет ТТ та набої до нього.

"Затриманий переховувався від правоохоронців, таємно пересувався територі'. України і планував виготовити фальшиві документи, щоб виїхати за кордон", - також повідомив М. Лубківський.

В. Наливайченко повідомив сім'ї загиблого капітана СБУ про затримання його вбивці.

Як повідомлялося, 21 березня в Волновасі був убитий капітан СБУ В. Мандзик. Голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що він загинув від рук членів злочинної групи, що займалася контрабандними поставками товарів до окупованих частин Донецької і Луганської областей.

На сайті ГУМВС України в Донецькій області було розміщено інформація про те, що розшукуються підозрювані у вбивстві Денис Гордєєв, 1979 р.н., і Артем Мартиненко, 1983 р., жителі Дніпропетровська.

Народний депутат України Андрій Денисенко (фракція "Блок Петра Порошенка) підтвердив, що його помічник Д. Гордєєв вбив співробітника СБУ в Волновасі.

Станом на 25 березня у рамках розслідування цього вбивства було затримано 30 осіб. Серед них - спільник і близька особа до Д. Гордєєву К., повідомив радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА