20:39 27.03.2015

Стосовно екс-голови ДСНС Бочковського відкрито ще низку кримінальних справ, припускає його адвокат

2 хв читати

Адвокат екс-голови Держслужби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського Ігор Федоренко повідомив, що його викликали до Міністерства внутрішніх справ у п'ятницю ввечері для проведення слідчих дій із його підзахисним та припускає, що стосовно С.Бочковського відкрито ще низку нових кримінальних проваджень.

"Мене викликав слідчий МВС і попросив, щоб я привіз чотири пакети документів для підтвердження повноважень адвоката в кримінальному провадженні", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За словами І.Федоренка, це може означати, що проти С.Бочковського відкрито ще чотири кримінальні провадження.

Адвокат вважає, що в п'ятницю ввечері з екс-головою ДСНС проводитимуть слідчі дії.

Він також зазначив, що в ніч із п'ятниці на суботу спливає 60-годинний термін затримання його підзахисного, і якщо немає рішення суду про запобіжний захід, то С.Бочковського мають відпустити або привезти до суду для розгляду питання про обрання запобіжного заходу.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва повернув до органу досудового слідства (МВС) клопотання про обрання для екс-голови ДСНС України С.Бочковського запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Суддя Ірина Литвинова аргументувала це рішення тим, що в клопотанні немає достатньої кількості доказів скоєння злочину.

У свою чергу представник держобвинувачення зазначив, що С.Бочковського було затримано на 72 години, і цей термін спливає в суботу опівдні..

Як повідомлялося, 25 березня на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С.Бочковського та В.Стоєцького за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм оголошено підозру. В п'ятницю суд мав ухвалити рішення про обрання їм запобіжного заходу.

Глава МВС України Арсен Аваков заявив, що клопотання про арешт С.Бочковського та його заступника В.Стоєцького було відкликане представником Генпрокуратури з метою його розширення і нове буде передано до суду в суботу вранці.

"На сьогоднішньому засіданні в Печерському суді прокуратура відкликала клопотання про арешт, щоб розширити його, доповнивши додатковими статтями звинувачення й епізодами із звинувачення в корупційних діях, здирстві тощо. Потім, невідкладно внести до суду розширене клопотання про арешт завтра вранці", - написав А.Аваков у своєму Facebook у п'ятницю.

Глава МВС України зазначив, що в генерального прокурора України Віктора Шокіна в п'ятницю відбулася нарада. "Ні в Бочковського, ні у Стоєцького немає шансів бути звільненими внаслідок зняття звинувачення з боку ГПУ і ДСУ МВС. Докази їхніх корупційних дій переконливі", - додав А.Аваков.

Міністр також наголосив, що затримані чиновники ДСНС, підозрювані в корупції, залишаються під вартою у рамках попередньої санкції слідчого в порядку ст. 208 КПК.

"Злодій сидітиме у в'язниці! А ви що подумали?", - зробив висновок А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА