10:34 02.04.2015

Наступна угода з "Газпромом" щодо газу має діяти до рішення Стокгольмського арбітражу - "Нафтогаз"

2 хв читати
Наступна угода з "Газпромом" щодо газу має діяти до рішення Стокгольмського арбітражу - "Нафтогаз"

Підписана 1 квітня угода між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" на постачання природного газу протягом другого кварталу 2015 року дає сторонам час для узгодження умов такої тимчасової угоди, що діятиме до завершення судового розгляду в Стокгольмському арбітражі, повідомила прес-служба держхолдингу в четвер.

"Очікується, що наступна тимчасова угода встановить принципи постачань російського газу до завершення судового розгляду щодо контракту на поставку газу між "Нафтогазом" і "Газпромом" в Арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі нагадують, що додаткова угода до контракту на поставку газу від 1 квітня передбачає продовження дії головних елементів Брюссельських домовленостей до кінця червня 2015 року.

Зокрема, цим технічним доповненням продовжується дія положень, що стосуються механізму формування ціни, режиму сплати та відбору газу. Очікувана розрахункова ціна газу для "Нафтогазу" на другий квартал становитиме $248 за 1 тис. куб. м.

"Торгівля газом має ґрунтуватися на комерційних засадах. Продовження зимового пакета на три місяці дає сторонам додатковий час, щоб напрацювати більш довгострокове рішення. Українська сторона дякує Європейській комісії за допомогу в організації переговорів і підтримку нашого прагнення побудувати відносини між сторонами на підставі прозорих ринкових принципів", - наводяться в повідомленні слова голови правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, коментуючи підписану 1 квітня угоду, повідомив, що на квітень заплановані переговори в Берліні щодо довгострокової угоди на період до кінця опалювального сезону 2015-2016 рр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА