09:34 03.04.2015

Для призначення нового менеджменту "Укртранснафти" треба змінити постанову Кабміну - Коболєв

2 хв читати
Для призначення нового менеджменту "Укртранснафти" треба змінити постанову Кабміну - Коболєв

Для відбору і призначення нового менеджменту ПАТ "Укртранснафта" треба внести зміни до постанови Кабміну, що регламентує цей процес, заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі "5 каналу".

"Його (новий менеджмент "Укртранснафти" - ІФ) треба обрати на прозорому конкурсі. Він стартував. На жаль, процедура цього конкурсу потребує змін, вона не є ідеальною. Є постанова Кабміну, яку необхідно змінювати. Ми сподіваємося, що це буде зроблено найближчим часом, і цей менеджмент буде обрано, призначено", - сказав він.

За інформацією А.Коболєва, рішення про усунення Олександра Лазорка від управління "Укртранснафтою" оскаржено в суді, проте остаточного вердикту наразі немає, і воно залишається чинним.

Голова "Нафтогазу" стверджує, що О.Лазорка був завчасно, ще до відсторонення, попереджено про претензії "Нафтогазу".

"Менеджмент "Укртранснафти" було попереджено, які саме претензії "Нафтогаз" має до керівництва... У "Нафтогазу" є абсолютно конкретні претензії в частині договору про зберігання нафти (викачаної з трубопроводів технологічної нафти - ІФ) на потужностях "Укртатнафти", яка належить групі "Приват". Саме цей договір, саме вартість цих послуг стала головною причиною для відсторонення пана Лазорка - він про це знає", - сказав А.Коболєв.

За його словами, "Нафтогаз" вважає вартість контракту на зберігання технологічної нафти завищеною.

У момент конфлікту навколо зміни керівництва "Укртранснафти", як заявив голова "Нафтогазу", він і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк були відсутні в Києві з об'єктивних причин - провадили переговори щодо газу в Брюсселі.

Як зазначив А.Коболєв, запис його телефонної розмови з Ігорем Коломойським, оприлюднений в Інтернеті в розпал конфлікту, не стосується "Укртранснафти".

"Цій розмові понад шість місяців. У нас були спірні ситуації стосовно деяких об'єктів групи "Приват", які вчасно за газ не розраховувалися, і ми дійсно провадили важкі переговори про те, щоб вони почали платити гроші. Сама розмова не є свіжою", - сказав голова "Нафтогазу". Він додав: "У пана Коломойського є деякі претензії, не можна сказати, що всі вони безпідставні... Його претензії базуються, якщо ми говоримо про "Укрнафту", на вартості газу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА