17:36 03.04.2015

Поліграфкомбінат "Україна" звинувачує ДМС у намірі створити штучний дефіцит закордонних паспортів і спробі звалити на комбінат провину за власну бездіяльність

3 хв читати
Поліграфкомбінат "Україна" звинувачує ДМС у намірі створити штучний дефіцит закордонних паспортів і спробі звалити на комбінат провину за власну бездіяльність

ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" заявляє, що проблему з виходом з ладу однієї з виробничих ліній буде усунено протягом 2-3 днів, незважаючи на це комбінат продовжує виробництво закордонних паспортів, а заяви і дії Державної міграційної служби (ДМС) є спробою звалити провину за власну бездіяльність.

"Згідно з регламентом взаємодії між Поліграфкомбінат "Україна" та ДМС України, ДМС України було повідомлено про тимчасовий вихід із ладу однієї з автоматизованих ліній лазерного гравіювання. Поліграфкомбінат "Україна" продовжує виготовляти паспортні документи, обмеження потужності виробництва паспортних документів в 4-4,5 тис. документів існуватиме 2-3 дні. Тим більше, що всі бланки, замовлені ДМС України, будуть персоналізовані без затримки", - йдеться в офіційній заяві поліграфкомбінату "Україна", оприлюдненій у п'ятницю.

Водночас, зазначають на держпідприємстві, 16 березня 2015р Поліграфкомбінат "Україна" направив на адресу ДМС України "проект договору на поставку наступної партії паспортних документів за ціною 304,32 грн із ПДВ за персоналізований бланк паспорта для виїзду за кордон, що містить безконтактний електронний носій і 238,32 грн із ПДВ за персоналізований бланк паспорта для виїзду за кордон без безконтактного електронного носія".

Вартість бланків документів підвищилася на 16% (приблизно 40 грн) і обумовлена об'єктивними економічними чинниками, девальвацією національної валюти з початку року на 49% та введенням імпортного збору у розмірі 5% вартості матеріалів, наголошують на Поліграфкомбінаті.

"ДМС України не підписує договір, мотивуючи тим, що підвищення ціни на бланки паспортів спричинить "значне соціальне напруження в суспільстві". Водночас, підприємство ДМС України - ДП "Документ" з 10 березня 2015р підняло вартість своїх "консультаційних послуг на 100 грн і їхній розмір становить 350 грн. І на ці послуги ніяк не впливають курси валюти. При цьому, вартість адмінпослуг ДМС України, бланка та його персоналізації разом становить 348,15 грн", - інформують на підприємстві.

У зв'язку з цим, Поліграфкомбінат "Україна" вважає такий підхід керівництва ДМС України "безпринципним".

"Вважаємо, що така "турбота" про громадян України є карикатурною. Непідписання договору ДМС України спрямоване на створення штучного дефіциту документів, а оприлюднення листа Поліграфкомбінату "Україна" про тимчасові технічні складнощі є черговою спробою ДМС України звалити провину за власну бездіяльність на Поліграфкомбінат "Україна", - йдеться в заяві держпідприємства.

Як повідомлялося, 2 квітня прес-служба Державної міграційної служби України заявила, що обладнання, на якому здійснюється персоналізація бланків закордонних паспортів громадян України на держпідприємстві "Поліграфічний комбінат "Україна" із виготовлення цінних паперів", вийшло з ладу, що може призвести до затримки в оформленні та виготовленні документів.

За інформацією прес-служби ДМС, поломка обладнання призвела до зменшення виробничих потужностей підприємства до 4,5 тис. паспортів на добу. Водночас кожний підрозділ ДМС оформляє понад 8 тис. заяв громадян про оформлення закордонного паспорта.

"Отже, до відновлення виробничих потужностей ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" із виготовлення цінних паперів" можливі затримки в оформленні закордонних паспортів та порушення встановлених законодавством строків їх оформлення", - попередили в ДМС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА