14:57 09.04.2015

Порошенко і Коморовський вшанували пам'ять жертв тоталітаризму в заповіднику "Биківнянські могили"

2 хв читати
Порошенко і Коморовський вшанували пам'ять жертв тоталітаризму в заповіднику "Биківнянські могили"

Президент України Петро Порошенко зазначає, що Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили" є відлунням вересня 1939 року, коли нацистська Німеччина і СРСР розв'язали Другу світову війну.

"Биківнянські могили є відлунням чорного вересня 1939 року, коли Гітлер разом зі Сталіним розв'язали криваву бійню Другої світової війни і тоді намагалися поділити і розколоти Європу", - сказав він, виступаючи на церемонії вшанування пам'яті жертв репресій у меморіальному комплексі "Биківнянські могили" в четвер.

П. Порошенко зазначив, що такі слова як "аншлюс", "анексія", "окупація" і зараз є особливо актуальними для України.

Він зазначив, що наразі Україна зіткнулася з брутальною агресією, посяганням на її незалежність, територіальну цілісність і суверенітет, а вся Європа відчула реальну загрозу своїй безпеці.

Український президент зазначив, що в цій ситуації Польща продемонструвала справжню солідарність польського народу з українським у боротьбі за ідеали свободи і демократії.

Він заявив, що, незважаючи на трагічні сторінки історії, український і польський народи з гідністю подолали етап примирення і прощення і перейшли до етапу "міцної дружби, взаємної підтримки та стратегічного партнерства".

У свою чергу президент Польщі Броніслав Коморовський зазначив, що наразі з України найкраще видно, що "знайомі нам з давніх воєнних часів небезпеки даються взнаки і зараз".

"Звідси краще видно загрозу тоталітаризму, нехтуванню демократичних прав, міжнародного права, неповаги до суверенітету інших народів, нав'язування сильним своєї волі слабшому", - сказав він.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", лідери держав разом із дружинами, а також представниками офіційних делегацій та духовенства в четвер відвідують Національний історико-меморіальний заповідник "Биківнянські могили" (Київська обл.). Вони поклали квіти до пам'ятного знака, вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Биківня (селище в межах міста Києва на території Деснянського району. Розташоване на лівому березі Дніпра. Поблизу Биківні, на території 19-го і 20-го кварталів Дарницького лісництва є місце розстрілу засуджених радянською владою людей під час сталінських репресій і місце розстрілу польських офіцерів з так званого "катинського списку" - так звані "Биківнянські могили".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА