09:33 11.04.2015

У "Правому секторі" стверджують, що матеріали справ проти Тимошенко у них вилучили міліціонери понад рік тому

2 хв читати
У "Правому секторі" стверджують, що матеріали справ проти Тимошенко у них вилучили міліціонери понад рік тому

У "Правому секторі" заявляють, що дійсно мали документи щодо кримінальних проваджень стосовно екс-прем'єра України Юлії Тимошенко, що раніше зберігалися на дачі екс-генпрокурора Віктора Пшонки, але ще в минулому березні ці матеріали у них вилучили правоохоронці.

"Ми дійсно охороняли цю дачу Пшонки, тому що розуміли, що там зберігаються усілякі важливі справи, важливі документи, які можуть свідчити про злочини режиму (...) Природно, там були справи і Тимошенко, і не лише щодо Тимошенко. Там ще були найрізноманітніші справи, інформація на всіх колишніх на той момент опозиціонерів, довідки про них, анкети тощо", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський у п'ятницю.

За його словами, через певний час "Правий сектор" звернувся до Генпрокуратури і міліції, зазначивши, що більше не можуть охороняти дачу В. Пшонки.

"Ми звідти виїхали. Документи ми, природно, забрали... і переїхали в готель "Дніпро". І коли нас готелі "Дніпро" виселяли, то, відповідно, київські міліціонери всі ці документи у нас вилучили. Це був березень 2014 року - ІФ), а зараз вже квітень, вже більше року", - зазначив А. Скоропадський.

У "Правому секторі" також висловили здивування тим, що ця історія розглядається зараз. "Дивно, що порушує це питання Мустафа (народний депутат України Мустафа Найєм - ІФ), який був у будинку Пшонки, коли ми там були, і фотографував ці документи", - додав прес-секретар партії.

Раніше генеральний прокурор України Віктор Шокін в інтерв'ю виданню "Лівий берег" заявив, що Генпрокуратура проводить службове розслідування у зв'язку зі зникненням кримінальних справ і розпоряджень екс-генпрокурора В. Пшонки щодо кримінальних справ стосовно Ю. Тимошенко.

"Зникли не лише кримінальні справи, але секретні матеріали - секретне діловодство. Зокрема, те, що стосувалося розпоряджень В. Пшонки. Зараз проводимо службове розслідування - як зникли, куди", - сказав В. Шокін.

Згодом народний депутат М. Найєм (фракція "Блок Петра Порошенко") висловив припущення, що зниклі матеріали кримінальних справ можуть бути в розпорядженні представників "Правого сектора" після відвідування будинку В. Пшонки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА