11:10 13.04.2015

СММ ОБСЄ спостерігала в неділю запеклі бої між "ДНР" і ЗСУ поблизу Донецька: зареєструвала понад 1 тис. вибухів

2 хв читати
СММ ОБСЄ спостерігала в неділю запеклі бої між "ДНР" і ЗСУ поблизу Донецька: зареєструвала понад 1 тис. вибухів

Представники Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в неділю стали свідками бойових дій між "ДНР" і українськими Збройними силами на прилеглих до Донецька територіях.

"СММ помітила, що інтенсивне збройне зіткнення відбувалося з використанням танків, важкої артилерії, автоматичних гранатометів, мінометів, важких кулеметів і стрілецької зброї та легких озброєнь. З їх (спостерігачів - ІФ) з приходом 9.35 до 15.00, ШМ спостерігали і реєстрували 1166 вибухів, викликаних переважно артилерійськими і мінометними снарядами. СММ оцінив, що зброю з калібром понад 100 мм використовували обидві сторони під час бойових дій", - йдеться в оприлюдненому в ніч на понеділок звіті СММ ОБСЄ за 12 квітня.

Представники Місії зазначили, що обстріли з легких озброєнь велися з контрольованих "ДНР" Київського та Куйбишевського районів Донецька, лісах на 1 км на південний схід від "Спартака" і шахти "Бутівка-Донецька" (12,5 км на північний захід від Донецька). Українські військові вели вогонь із боку шахти "Вентсвол" (поблизу Макіївки).

Водночас спостерігачі зазначають, що було обстріляно контрольовані українськими військовими н. п. Опитне і Піски, а також підконтрольні "ДНР" вежу Донецького аеропорту, Спартак, а також Volvo-центр та Київський район Донецька.

У Місії повідомили, що не в змозі оцінити, хто став ініціатором бою.

"СММ була в контакті з (представниками - ІФ) Об'єднаного центру з контролю і координації протягом дня і була поінформована про те, що ЮКЧК кілька разів намагалися виступити посередником для спостереження за припиненням вогню, але безуспішно. Бої тривали на постійній основі під час складання звіту на цій ділянці на 18.12", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА