14:34 15.04.2015

Мораторій на будівництво в зелених і природоохоронних зонах Києва пропонують запровадити до ухвалення нового Генплану - законопроект

2 хв читати
Мораторій на будівництво в зелених і природоохоронних зонах Києва пропонують запровадити до ухвалення нового Генплану - законопроект

Деякі народні депутати пропонують до прийняття нового Генерального плану Києва запровадити мораторій на виконання підготовчих і будівельних робіт щодо будь-яких нових і незавершеного будівництва об'єктів у столичних скверах, парках, ботанічних садах, лісопарках, лісах, рекреаційних зонах і на відстані до 100 м від берегів і приток, заток і проток р. Дніпро та від урізу води озер у меженний період.

Відповідний проект закону №2629 "Про мораторій на будівництво об'єктів на окремих ділянках у Києві" від 10 квітня оприлюднено на веб-сайті Верховної Ради.

"Прийняття цього проекту закону зупинить неконтрольований процес подальшої незаконної забудови в м. Києві до прийняття нового Генерального плану Києва", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Згідно із законопроектом, також пропонується запровадити тимчасовий мораторій на будівництво об'єктів будь-якого призначення на земельних ділянках на островах р. Дніпро у межах Києва, в урочищах і над ними зі стрімкими схилами та на ділянках із зеленими насадженнями на прибудинкових територіях, а також в охоронній буферній зоні навколо включених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО об'єктів.

Авторами зазначеного законопроекту виступають 48 народних депутатів фракції "Партія "Блок Петра Порошенка" та "Радикальної партії Олега Ляшка", політичних партій "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", "Народний фронт" та "Об'єднання "Самопоміч", а також позафракційні.

При цьому автори зазначених ініціатив прогнозують, що ухвалення законопроекту поліпшить рекреаційні умови в Києві та зменшить напругу між жителями столиці та забудовниками.

Як повідомлялося, 22 січня 2015 року Київська міська рада запровадила мораторій на будівництво і продаж земельних ділянок у межах охоронюваної буферної зони заповідника "Софія Київська" та Києво-Печерської лаври до затвердження міськрадою плану зонування території центральної частини столиці або детального плану територій зазначених об'єктів.

Водночас власники розташованої на територіях зазначених об'єктів нерухомості мають право на викуп земельної ділянки, якщо вони внесли авансовий платіж до 1 січня 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА