15:07 17.04.2015

Українська сторона готова забезпечити демілітаризацію Широкиного - прес-центр АТО

2 хв читати

Українська сторона готова забезпечити демілітаризацію Широкиного за умови дотримання повного припинення вогню протягом певного часу.

Як повідомляє в п'ятницю прес-центр АТО, представники української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) під час чергової робочої поїздки до Широкиного Донецької області визначили додаткові заходи для повного припинення вогню на проблемних ділянках лінії розмежування сторін поблизу Широкиного і прилеглих до нього районів.

"Крім того, обговорювалися питання демілітаризації території цього населеного пункту, розміщення в ньому постійного пункту спостереження в складі представників Збройних сил України, збройних сил Російської Федерації та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - наголошується в повідомленні прес-центру в Facebook в п'ятницю.

Під час тристоронньої робочої зустрічі заступнику керівника СММ ОБСЄ Олександру Хугу були представлені основні положення пропозицій української частини СЦКК щодо демілітаризації населеного пункту Широкине.

"Була відзначена готовність української сторони забезпечити демілітаризацію відповідної зони за умови дотримання повного припинення вогню протягом певного часу. Серед іншого, це надасть можливість розгорнути постійний пункт спостереження", - наголосили в прес-центрі АТО.

Крім того, були обговорені пропозиції української частини СЦКК про встановлення в цьому населеному пункті веб-камер. Це дозволило б СММ ОБСЄ більш ефективно здійснювати контроль за припиненням вогню.

"Варто зазначити, що українська сторона робить все можливе для забезпечення виконання Мінських домовленостей з метою мирного врегулювання ситуації на території окремих районів Донецької та Луганської областей", - підсумували в прес-центрі АТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА