18:12 24.04.2015

Святкування 70-ї річниці Перемоги розпочнеться 8 травня з акції "Перша хвилина миру" - розпорядження Кабміну

2 хв читати
Святкування 70-ї річниці Перемоги розпочнеться 8 травня з акції "Перша хвилина миру" - розпорядження Кабміну

Уряд затвердив план заходів щодо святкування 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі та 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Міністерства культури, 8 травня, в День пам'яті та примирення, відбудеться меморіально-мистецька акція "Перша хвилина миру".

9 травня відбудеться марш військових оркестрів та складання присяги новобранцями на вірність Батьківщині на території Меморіального комплексу "Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років".

"Цього року церемонія покладання вінків, квітів до пам'ятників і меморіалів відбуватиметься двічі: 9 травня та 2 вересня з нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі та 70-ї річниці закінчення Другої світової війни", - йдеться у відповідному розпорядженні Кабміну.

На заходи, присвячені пам'ятним датам історичних подій Другої світової війни, буде запрошено представників іноземних держав і дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, української діаспори.

Планом передбачено, що протягом року Український інститут національної пам'яті спільно з Міністерством закордонних справ мають інформувати через закордонні дипломатичні установи України міжнародної спільноти, зокрема в Берліні, Вашингтоні, Лондоні, Парижі, про звитяги українського народу у Другій світовій війні, передбачивши проведення фотовиставок, лекцій тощо.

Протягом травня-червня буде організовано виставки архівних матеріалів "Родинну пам’ять про війну збережено".

У школах планується встановлення дощок пошани (стендів), присвячених пам'яті випускників, які загинули за незалежність і територіальну цілісність України, а також присвоєння цим навчальним закладам імен цих загиблих героїв.

Крім того, протягом року проводитимуть урочистості з нагоди ювілеїв видатних земляків - героїв Другої світової війни. З нагоди 70-ї річниці Перемоги над нацизмом в Європі буде виготовлено і запущено в обіг пам’ятну монету, поштову марку і конверт.

Передбачено також підвищення соціального захисту і медичного обслуговування ветеранів війни, учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, нинішніх захисників Вітчизни і шанобливого ставлення до них.

Буде організовано показ художніх і документальних фільмів, присвячених подвигу українського народу в Другій світовій війні, виступи в ЗМІ учасників українського визвольного руху часів Другої світової війни, жертв нацистських переслідувань, учасників антитерористичної операції та представників ветеранського руху.

Крім того, в Україні мають транслювати заходи з відзначення у державах - членах ЄС Дня пам'яті та примирення.

Окрім патріотично-виховних і дослідницько-пошукових заходів із вивчення історії участі України в Другій світовій війні, план передбачає проведення заходів із запобігання актам вандалізму та руйнування військових меморіалів, пам’ятників та місць поховань полеглих співвітчизників, торгівлі бойовими нагородами та іншими відзнаками часів Другої світової війни.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА