18:22 24.04.2015

Порошенко вимагає пришвидшити процедуру надання статусу учасника АТО

1 хв читати

Президент України Петро Порошенко вважає занадто тривалим порядок оформлення та надання військовослужбовцям статусу учасників АТО і вимагає скорочення терміну його надання і видачі відповідних документів бійцям.

Як повідомляє прес-служба президента України, під час зустрічі з керівниками обласних держадміністрацій П.Порошенко зазначив, що донедавна розгляд документів про надання статусу учасника бойових дій тривав від трьох, у разі подання повного пакета документів, до шести місяців. Уже зараз вдалося значно скоротити цей процес, утім і цього, на думку глави держави, ще недостатньо.

Він наголосив, що відповідні служби мають ретельно перевіряти всю інформацію, щоб статус учасника АТО отримували ті, хто дійсно захищав кордони України від агресора на сході. "Ми повинні знайти розумний баланс між уникненням шахрайства і високоякісним та швидким обслуговуванням реальних учасників АТО. Для шахраїв ми проблеми маємо створювати, а для воїнів – їх вирішувати", - зазначив П.Порошенко.

Президент наголосив, що вважає правильною ініціативу щодо децентралізації процесу надання статусу учасника АТО. "Не треба, щоб у Києві вирішувалися ці проблеми. Достатньо на сьогодні повноважень у місцевої влади для того, щоб взяти на себе відповідальність за достовірність і якість в оформленні", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА