16:58 27.04.2015

Укрексімбанк домовився з інвесторами про продовження дати погашення єврооблігацій-2015 на три місяці

3 хв читати

Державний Укрексімбанк (Київ) домовився з інвесторами про продовження дати погашення єврооблігацій-2015 на три місяці - до 27 липня, повідомив банк на веб-сайті.

"За результатами конструктивного діалогу та ефективної роботи з інвесторами, яку провело керівництво Укрексімбанку за підтримки Міністерства фінансів України в рамках загального процесу управління зовнішнім боргом державного сектора відповідно до домовленостей України з Міжнародним валютним фондом, обіг облігацій із терміном погашення в квітні 2015 року продовжено на три місяці-до 27 липня 2015 року", йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, відповідне рішення ухвалила кваліфікована більшість голосів на зборах власників єврооблігацій банку 27 квітня.

"Державний статус, багаторічний досвід роботи і бездоганна репутація Укрексімбанку на національному і міжнародному ринках забезпечують подальше безумовне виконання ним всіх своїх зобов'язань у повному обсязі, безперебійне проведення всіх видів банківських операцій і найвищу якість надання банківських послуг", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, банк запропонував власникам єврооблігацій на $750 млн з погашенням 27 квітня 2015 року продовжити кінцевий термін їх погашення на сім років і підвищити ставку купона. Так, банк запропонував виплатити 50% основної суми 27 квітня 2019 року, а решту 50% - шістьма рівними піврічними траншами з підвищенням ставки купона з нинішніх 8,375% річних до 9,625% річних.

Наприкінці березня цього року банк запропонував інвесторам як перший крок розглянути можливість відтермінування погашення євробондів на три місяці. Крім того, банк просив власників не застосовувати визначення "потенційний дефолт" або "дефолт", що міг або може виникнути за цінними паперами у зв'язку з неспроможністю банку здійснювати розрахунок за євробондами у встановлену дату через затримку реєстрації Нацбанком України додаткової угоди за зобов'язаннями. Банк також попросив відмовитися від застосування будь-яких прав, які можуть виникнути в результаті настання випадків "потенційного дефолту" або "дефолту", за умови, що дата розрахунку за цінними паперами буде 27 липня 2015 року або раніше, інакше власники цінних паперів матимуть право реалізувати свої права.

В обігу перебувають єврооблігації Укрексімбанку з погашенням у 2016 році на $125 млн з погашенням в 2018 році на $600 млн.

Загалом Україні треба заощадити цього року $5,2 млрд за рахунок реструктуризації суверенних і гарантованих державою боргів. Левову частку в загальному обсязі (майже 56%) становлять викуплені Росією єврооблігації на $3 млрд, з терміном обігу до грудня 2015 року. За ними йдуть євробонди Укрексімбанку на $750 млн із погашенням наприкінці цього місяця, суверенні євробонди на 600 млн євро з погашенням у жовтні і на $500 млн із погашенням у вересні, а також єврооблігації на $250 млн з погашенням у листопаді і кредити держкомпаній на загальну суму $225,543 млн. Таким чином загальна сума очікуваної економії становить майже $5,37 млрд, при тому що в програмі EFF Міжнародного валютного фонду закладено цифру $5,2 млрд.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ 11 березня схвалила надання Україні SDR12,348 млрд (близько $17,5 млрд) у рамках програми EFF. Реструктуризація боргів є однією з умов цієї програми.

Укрексімбанк засновано в 1992 році. Його єдиним власником є держава.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2015 року за розміром активів (125,999 млрд грн) банк посідав третє місце серед 158 банків країни.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА