15:59 28.04.2015

У Непалі перебувають 187 українців, зв'язок із 61 відсутній - МЗС

2 хв читати

Станом на 13:00 28 квітня в Міністерстві закордонних справ України є інформація про перебування на території Непалу 187 громадян України, проте 61 із них востаннє виходив на зв'язок ще до землетрусу.

Як повідомляється на офіційній сторінці українського зовнішньополітичного відомства, дев’ять українців уже покинули Непал після землетрусу. "В результаті взаємодії з польськими колегами вдалося евакуювати п’ятьох громадян України за маршрутом Катманду-Делі-Варшава. Посольство України в Республіці Польща забезпечуватиме відправлення наших громадян в Україну. Крім того, за інформацією від консула в Катманду, ще четверо громадяни вилетіли самостійно", - розповіли в МЗС.

Як і раніше, дані про загиблих і постраждалих громадян України внаслідок землетрусу, що стався в Непалі, відсутні.

Нині в пункті збору в консульстві України в столиці Непалу Катманду перебувають 15 громадян, ще 45 є на постійному зв'язку з консулом.

Раніше в МЗС повідомили, що в Катманду перебувають близько 55-60 громадян України, із 35 із них підтримується постійний зв'язок. Більшість громадян перебувають у місцевих готелях, 15-20 осіб розмістилося в наметовому містечку біля будівлі консульства, оскільки перебування в самій будівлі є небезпечним з огляду на ймовірність продовження землетрусів. "Посольство опрацьовує інші можливості щодо тимчасового розміщення українських громадян. Зокрема, найближчим часом у приватній резиденції Почесного консула України в Непалі планується розмістити 10-12 громадян України", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, землетрус у Непалі призвів до смерті понад 2 тис. людей.

Уранці у вівторок спікер МЗС України Євген Перебийніс повідомляв про 176 українців, що перебувають в Непалі, із них 77 на той момент ще не виходили на зв'язок. На той момент евакуювали п’ятьох громадян.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА