16:32 12.05.2015

Шкіряк подав заяву про відставку з посади в. о. голови ДСНС, кандидатура на цю посаду вже є

2 хв читати
Шкіряк подав заяву про відставку з посади в. о. голови ДСНС, кандидатура на цю посаду вже є

В.о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Зорян Шкіряк заявив про те, що подав заяву про відставку.

"Моє перебування на посаді було тимчасовим, вважаю, що на цьому етапі моя місія завершена. Хочу повідомити, що я звернувся до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка із заявою про звільнення мене з посади в. о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій", - заявив він на брифінгу в Києві у вівторок.

З.Шкіряк розповів, що на цю посаду вже дібрано нового керівника, проте відмовився назвати кандидатуру. "Без коментарів", - сказав він.

Він нагадав, що на рятувальну операцію в Непалі на ДСНС було виділено 280 тис. грн, Міноборони - 6,5 млн грн, МЗС - 360 тис. грн.

"Наразі ДСНС усього використала 128 тис. 105 грн. Невикористані кошти в розмірі 152 тис. перебувають на рахунку в Державному казначействі", - сказав З.Шкіряк.

Водночас він повідомив, що він особисто і його супутниця були у відрядженні за власний рахунок.

Раніше він заявляв про готовність піти у відставку в разі відповідного рішення керівництва країни.

"Якщо міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, прем'єр-міністр Арсеній Петрович Яценюк скаже мені піти, я одразу подам заяву й піду у відставку", - заявляв З.Шкіряк 7 травня після історії з евакуацією українців із Непалу.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" про свої плани, він повідомив, що планує повернуться до МВС допомагати міністрові А.Авакову. Водночас до моменту ухвалення рішення урядом про відставку З.Шкіряк пообіцяв виконувати обов'язки глави ДСНС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА