14:16 13.05.2015

МВС відмовилося від норми щодо презумпції правоти поліцейського - Аваков

2 хв читати
МВС відмовилося від норми щодо презумпції правоти поліцейського - Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розраховує на ухвалення пакета законопроектів щодо реформування системи МВС до червня.

"Я думаю, до першого читання ми сьогодні пройдемо комітет Верховної Ради. Уряд учора ввечері ухвалив рішення на спеціальному екстреному засіданні, і за всіма п’ятьма законами ми внесли правки, які ми отримали за місяць публічного обговорення", - розповів міністр журналістам у Києві в середу.

За його словами, правки вносили депутати та члени громадських організацій.

"Ми прибрали суперечливі норми. Я думаю, що той пакет, який ми пропонуємо сьогодні, пройде перше читання найближчим часом у парламенті, після чого буде доопрацьований так, щоб на початку червня у нас був ухвалений закон, і наприкінці червня - на початку липня нова патрульна поліція була на вулицях", - наголосив глава МВС.

Говорячи про те, які саме правки були спірними або значущими, міністр розповів: "Абсолютно необґрунтовану дискусію викликала фраза про скасування презумпції невинуватості. Йшлося не так про скасування презумпції невинуватості, як про презумпцію правоти поліцейського. Спочатку тебе зупиняє поліцейський, спочатку підкоряйся, потім апелюй. Ця норма викликала запитання, і ми ухвалили рішення її зняти, щоб в атмосфері нинішньої недовіри до правоохоронців не провокувати гіршого".

А.Аваков також розповів, що до конкурсної комісії з обрання на керівні посади в поліцію буде залучено представників громадськості.

Крім того, за його словами, передбачена новація - надання права місцевим радам на сесії висловлювати недовіру поліцейським керівникам.

Таким чином, як зазначив міністр, буде децентралізовано низку функцій, і територіальні громади впливатимуть на правопорядок на своїй території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Питаннями українських цивільних, яких утримує РФ, опікуватиметься спеціально створена робоча група - Лубінець

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА