12:05 15.05.2015

Щодо чотирьох банків розпочато процедуру їх ліквідації за розкрадання близько 6 млрд грн коштів рефінансування Нацбанку - СБУ

1 хв читати
Щодо чотирьох банків розпочато процедуру їх ліквідації за розкрадання близько 6 млрд грн коштів рефінансування Нацбанку - СБУ

Служба безпеки України викрила факти розкрадання чотирма банками близько 6 млрд грн коштів рефінансування Нацбанку України.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою за останній час виявили факти розкрадання менеджментом чотирьох українських банків близько 6 млрд грн коштів рефінансування Нацбанку. Найбільшу суму розкрадання коштів НБУ в розмірі 4,3 млрд грн здійснили службові особи однієї з цих банківських установ", - повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

Встановлено, що посадовці банків залучали кілька шахрайських схем для розкрадання грошей. Зокрема, всупереч умовам отримання рефінансування, менеджмент банківських установ для виведення коштів кредитував підконтрольні й, фактично, збанкрутілі комерційні структури та скуповував на гроші Нацбанку "сміттєві" цінні папери. Зловмисники також використовували махінації із заставною нерухомістю, протиправно виводячи її з активів банків.

"На сьогодні Фонд гарантування вкладів фізичних осіб увів тимчасову адміністрацію та розпочав процедуру ліквідації цих банків, тому всі виплати вкладникам здійснюються за його рахунок", - ідеться в повідомленні.

Генеральна прокуратура за матеріалами Служби безпеки України за фактом розкрадання коштів у кожному з банків відкрила кримінальні провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 205 КК України.

Тривають слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО не мають наміру розміщувати свої війська в Україні - Столтенберг

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА