15:08 19.05.2015

СБУ: затриманий російський спецназівець Александров у складі групи спостерігав за ЗСУ

2 хв читати
СБУ: затриманий російський спецназівець Александров у складі групи спостерігав за ЗСУ

Один із затриманих 16 травня в м.Щасті (Луганська обл.) російських спецназівців Олександр Александров був на посаді розвідника-санітара, його завданням в Україні було спостереження за Збройними силами України.

Пояснення цього затриманого викладено на сторінці у "Фейсбуці" радника голови Служби безпеки України Маркіяна Лубківського та СБУ.

Згідно з отриманою інформацією, О.Александров, громадянин Російської Федерації, 1987 р.н., проживає в Кіровській області.

За його словами, він - військовослужбовець РФ, військове звання - сержант, посада - розвідник-санітар. Проходить службу у військовій частині 21208, третя гвардійська окрема бригада спеціального призначення, що розташовано під м.Тольятті. Командир його бригади - полковник Сергій Щепель.

"Зайшли на територію України 26 березня 2015 року. Зайшли у складі другого батальйону в кількості 220 (двохсот двадцяти) осіб. Командир батальйону - Напольських Костянтин Миколайович, майор, громадянин Російської Федерації", - розповів О.Александров.

За його даними, на територію України зайшов другий батальйон у складі трьох груп розвідки, групи кореспондентського зв'язку, водіїв роти спеціального озброєння. Він також назвав склад групи з прізвищами, прізвиськами і посадами.

"Нам ставили завдання спостереження за Збройними силами України", - наголосив О.Александров.

Місце дислокації на території України - м.Луганськ, Жовтневий район.

Він також повідомив, що в день затримання командир групи поставив завдання провести розвідку місцевості в районі моста перед містом Щастя.

"Ми, висунувшись туди і зайнявши позиції, виявили укріпрайон, почали вести спостереження, удвох, близько години. Не виявивши ознак руху або життя військовослужбовців України, вирішили підійти ближче. Підібравшись ближче, ми ще деякий час вели спостереження. Не побачивши жодного військовослужбовця України, вирішили підійти якомога ближче, оскільки подумали, що цей укріпрайон кинуто або люди перебралися в інший район. Підібравшись до окопу, я пішов оглядати землянку. Капітан Єрофєєв і єфрейтор Краснов прикривали мене ", - розповів О.Александров.

За його словами, почувши стрільбу, він розвернувся і побачив пораненого військовослужбовця України на землі, після цього була отримана команда "Відхід". "Ми побігли. Пробігши метрів п'ятнадцять-двадцять, я впав внаслідок прямого влучення в ногу, перелому стегнової кістки. Як міг, так повз, проповз метрів 50, зайняв позицію в окопі і вирішив надати собі першу лікарську допомогу. Під час надання першої лікарської допомоги мене затримали військовослужбовці Української армії", - закінчив свою історію О.Александров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА