18:23 19.05.2015

Суд продовжив арешт екс-мера Слов'янська Штепи до 17 липня - прокуратура

2 хв читати
Суд продовжив арешт екс-мера Слов'янська Штепи до 17 липня - прокуратура

Червонозаводський райсуд Харкова за клопотанням держобвинувачення продовжив арешт екс-мера м.Слов'янська (Донецька обл.) Нелі Штепи до 17 липня.

"Держобвинувачення подало клопотання про продовження запобіжного заходу обвинуваченій у вигляді утримання під вартою. Суд задовольнив клопотання і продовжив запобіжний захід до 17 липня", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Харківської області.

Співрозмовник агентства повідомив, що суд також задовольнив клопотання держобвинувачення про проведення на наступному засіданні допиту одного зі свідків у режимі відеоконференції.

Наступне засідання суду відбудеться 11 червня о 14.00.

Н.Штепу було заарештовано 13 липня 2014 р. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 р. колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи до апеляційного суду Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині постанови суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території м. Слов'янська (Донецька область), тобто не в межах територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування строків розгляду справи.

ВССУ ухвалив постанову про розгляд справи стосовно Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА