17:28 22.05.2015

Нардепи від "Народного фронту" дають свідчення у справі про придбання акцій "Інтеру"

2 хв читати
Нардепи від "Народного фронту" дають свідчення у справі про придбання акцій "Інтеру"

Народні депутати з фракції "Народний фронт" приїхали до Генеральної прокуратури України, щоб дати свідчення свідків у справі про придбання акцій телеканалу "Інтер".

"Ми хочемо, щоб Генеральна прокуратура встановила факти, чи було додержано законів України під час укладання угод з придбання прав власності телеканалу "Інтер", - заявив журналістам в п'ятницю депутат Антон Геращенко.

Він нагадав, що в 2015 р. 29% акцій телеканалу за $100 млн придбала Vacea Ventures Limited, а в 2013 р. 61% акцій купила компанія GDF Media Limited за $2,6 млрд.

За словами А.Геращенка, необхідно дізнатися, звідки ці компанії взяли кошти для придбання акцій "Інтеру".

"Є стаття Кримінального кодексу, яка карає за використання коштів, отриманих злочинним шляхом. Народ України і всі ми маємо бути впевнені, що ці гроші отримані з відкритих джерел. Якщо це був кредит з Deutsche Bank, комерційний проект, я тільки за. Але якщо ці гроші отримані з Російської Федерації і дозволили групі бізнесменів володіти телеканалом "Інтер", в цьому є питання", - сказав депутат.

Він зазначив, що тоді, коли триває війна з Росією, зокрема інформаційна, "ми маємо бути впевнені в тому, що нашими центральними телеканалами керують особи, які захищають інтереси нашої країни".

"Ми хочемо бути впевнені, що власники цього телеканалу дійсно патріоти України або підприємці, які заробляють на цьому гроші. Якщо там є інші інтереси, то тоді це питання національної безпеки", - наголосив А.Геращенко.

Він нагадав, що понад місяць тому група депутатів від "Народного фронту" звернулася до Генпрокуратури з проханням допитати людей, яких пов'язують з телеканалом "Інтер", - бізнесмена Дмитра Фірташа, депутата Верховної Ради Сергія Льовочкіна і Валерія Хорошковського, який раніше мав відношення до телеканалу, - і з'ясувати обставини придбання контрольного пакета акцій каналу, а також пакета акцій, викупленого у "Громадського російського телебачення".

А. Геращенко також наголосив, що допитати Д.Фірташа, який перебуває в Австрії, нескладно: Генпрокуратура може його викликати повісткою, оскільки він може вільно пересуватися, а якщо він не з’явиться, то відправити повістку до Генпрокуратури Австрії із списком запитань.

Ця процедура, за словами депутата, називається "Міжнародне правове доручення".

"Можна допитати його на території Австрії. Якщо відмовиться відповідати, отже, йому є що приховувати. Якщо не відмовиться, то нехай надасть документи про походження грошей", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА