13:57 24.05.2015

Бойовики продовжують обстрілювати українських військових із 120 та 122-мм артилерії

2 хв читати
Бойовики продовжують обстрілювати українських військових із 120 та 122-мм артилерії

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною, однак за останні дні фіксується незначне зменшення інтенсивності ведення вогню з боку бойовиків, інформує речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

"Незважаючи на це, бойовики продовжують застосовувати проти українських військовослужбовців зброю, заборонену умовами Мінських угод. Так, за минулу добу російсько-терористичні війська двічі обстріляли позиції сил АТО з танка, вісім разів - із міномета калібру 120-мм і шість разів – із 122-мм артилерії. Крім цього, застосовувалися зенітні кулемети, гранатомети, стрілецька зброя, БМП. Українські військові дають адекватну відповідь на злочинні дії незаконних збройних формувань", - повідомив він на брифінгу в неділю в Києві.

За словами О.Мотузяника, на Донецькому напрямку найбільшу кількість випадків порушення перемир'я зафіксовано в районі Горлівки, Донецького аеропорту та поблизу н.п. Старогнатівка, що на південь від Донецька. "В районі селища Ленінське поблизу Дзержинська бойовики вступили в бій з українськими військовослужбовцями. Після невдалої спроби штурму опорного пункту бандити обстріляли його із зенітного кулемета", - повідомив він.

За словами спікера АП, на Луганському напрямку обстріли українських позицій відбуваються по всій лінії зіткнення. У районі с. Кримського Новоайдарського району бойовики обстріляли наглядовий пункт сил АТО і здійснили спробу його штурму. "Українські військові завдяки вміло зайнятій обороні та високим бойовим навикам дали відсіч ворогові та змусили його відступити", - поінформував О.Мотузяник.

На Маріупольському напрямку зафіксовано п’ять випадків порушення режиму перемир'я з боку бойовиків, зокрема поблизу н.п. Широкине.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА