12:21 27.05.2015

Процедура доступу консула РФ до затриманих на Луганщині російських військових відповідає європейській практиці - глава СБУ

2 хв читати
Процедура доступу консула РФ до затриманих на Луганщині російських військових відповідає європейській практиці - глава СБУ

Російського консула було допущено до затриманих працівників ГРУ Міноборони РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова на третій день після того, як український суд їх заарештував, що відповідає європейській практиці, заявляє глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Вони були заарештовані судом, нині їм надається меддопомога в повному обсязі. Учора за рішенням та погодженням з МЗС (Міністерством закордонних справ - ІФ) України до них було допущено російського консула. Саме через три доби після арешту Україна застосувала європейську норму розумного терміну допуску до російських громадян", - сказав він на брифінгу в Києві в середу.

При цьому В.Наливайченко наголосив, що попри безпрецедентність їхньої "злочинної діяльності та участі у злочинах на території України" добра воля з боку офіційного Києва була і консула до них допустили.

Як повідомлялося, 16 травня в зоні проведення АТО в районі м. Щастя (Луганська обл.) було затримано двох російських офіцерів Головного розвідувального управління Міністерства оборони РФ капітана Євгена Єрофєєва і сержанта О.Александрова під час спроби захопити стратегічний міст. Унаслідок бойового зіткнення один український військовий загинув, троє дістали поранень. Один із затриманих був поранений у руку, інший - у ногу.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності "ЛНР". 22 травня Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 липня включно.

У Генеральній прокуратурі України заявили про початок розслідування за фактом можливої участі в терористичній діяльності затриманих російських військових.

У посольстві РФ в Україні повідомили, що 26 травня російський консул відвідав у госпіталі Є.Єрофєєва та О.Александрова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА