14:44 30.05.2015

Двом затриманим під Щастям ГРУшникам провели планові операції, стан їхнього здоров'я побоювань не викликає – хірург

2 хв читати
Двом затриманим під Щастям ГРУшникам провели планові операції, стан їхнього здоров'я побоювань не викликає – хірург

Двом співробітникам ГРУ Генштабу збройних сил РФ Євгену Єрофеєву і Олександру Александрову, яких затримали в Луганській області, в п'ятницю було проведено планові операції, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" провідний хірург Головного військового клінічного госпіталю Міноборони України Ростислав Гибало.

"У п'ятницю їм провели планові операції. Стан здоров'я Єрофєєва оцінюється як задовільний, Александрова – як середній між задовільним і середнього ступеня тяжкості", - сказав він.

Р.Гибало зазначив, що на сьогодні у Є.Єрофєєва на руці встановлено апарат зовнішньої фіксації (для фіксації кісток після перелому), загоєння ушкоджень м'яких тканин протікає задовільно.

У О.Александрова на нозі встановили апарат зовнішньої фіксації та ВАК апарат. "У Александрова поранення було складнішим, однак і за його стан здоров'я побоювань у нас немає", - зазначив хірург.

Водночас, він не зміг спрогнозувати, коли Є.Єрофєєва і О.Александрова можна буде виписати.

"Мені важко сказати, тут точної дати не може бути названо. Але лікування і загоєння ран проходить нормально. Після одужання їх передадуть слідчим", - наголосив Р.Гибало.

Російських військовослужбовців Є.Єрофєєва і О.Александрова було затримано 16 травня в зоні проведення АТО в районі м.Щастя (Луганська обл.) на спробі захопити стратегічний міст. У результаті бойового зіткнення один український військовий загинув, трьох поранено. Один із затриманих був поранений у руку, інший - у ногу. Затриманих перевели до Києва, у Головний клінічний госпіталь Міноборони.

19 травня затриманим українські слідчі оголосили підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності "ЛНР", а в п'ятницю, 22 травня, Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 19 липня включно.

22 травня в ефірі "Шустер Live" радник глави СБУ Маркіян Лубківський заявив, що Україна вважає затриманих в Луганській області військовослужбовців ГРУ Генштабу РФ капітана Є.Єрофєєва і сержанта О.Александрова терористами, але надасть їм усю необхідну правову і медичну допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пожежу на складі "Нової пошти" в Одесі ліквідовано - поліція

ГУР: Окупанти запускають дрони-камікадзе над ядерними реакторами Запорізької АЕС

За добу на Харківщині загинули чотири мирні жителі у результаті ворожих обстрілів

Чотири громади Сумщини обстріляли окупанти вранці

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область

Унаслідок ворожого обстрілу Гірника на Донеччині загинули двоє цивільних і поранені шестеро

"Нова пошта" компенсує клієнтам пошкоджені російською балістикою в Одесі 900 посилок - співвласник

"Нова пошта" підтвердила обстріл російською балістикою одного зі своїх відділень в Одесі - заява

Окупанти за добу завдали 368 ударів по восьми населених пунктах Запорізької області

Кондратюк запропонувала парламентаріям Азербайджану приєднатися до Міжнародної коаліції за повернення українських дітей, депортованих РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА