13:48 02.06.2015

Лубківський повідомляє про затримання ДРГ, на рахунку якої кілька резонансних злочинів, скоєних на Харківщині

2 хв читати
Лубківський повідомляє про затримання ДРГ, на рахунку якої кілька резонансних злочинів, скоєних на Харківщині

Минулими вихідними Служба безпеки України знешкодила банду, причетну до організації і безпосередньої участі в здійсненні 9 резонансних злочинів на Харківщині, інформує радник глави СБУ Маркіян Лубківський.

"Усі вихідні дні служба працювала, щоб Українці могли святкувати та відпочивати... Напередодні свят глава СБУ Валентин Наливайченко дав жорсткі вказівки з особливо пильної уваги до українських міст і регіонів, що межують із зоною проведення АТО. І ось, хочу поінформувати вас про результати чергової масштабної спецоперації, яка 30-31 травня ц. р. була успішно проведена Службою безпеки України спільно з прокуратурою в Харкові", - написав М. Лубківський у своєму Facebook у вівторок удень.

За його словами, саме тут співробітники Харківського управління і центрального апарату СБУ, місцевої прокуратури із залученням бійців "Альфи" знешкодили банду, причетна до організації та безпосередньої участі у скоєнні дев'яти резонансних злочинів.

Зокрема, інформує М. Лубківський, серед скоєних ними злочинів значиться "обстріл з реактивних вогнеметів МРО-А будівель об'єднаного райвійськкомату Орджонікідзенського та Фрунзенського районів Харкова (08.09.2014 р.) І офісу волонтерської організації на вул. Лебединській (26.09.2014 р..); Підрив за допомогою саморобного вибухового пристрою (СВП) залізничної колії на мосту біля станції "Новожанове" Південної залізниці (31.03.2015 р.); Спроби підриву цистерн зі зрідженим газом на території одного з підприємств Харкова (11.01.2015 м..); Пострілів з гранатометів і вогнеметів у бік залізничних поїздів, організації вибухів на залізничних станціях із застосуванням мін СПМ.

"Під час спецоперації затримано трьох громадян України 1980, 1981 і 1989 р. У результаті невідкладних слідчих дій було встановлено місцезнаходження та під час обшуків вилучено безпрецедентно великий арсенал збої, зокрема: снайперські гвинтівки "Винторіз" і СВД (з патронами у кількості 400 шт.); Реактивний вогнемет МРО-А; автомати Калашнікова (з патронами в кількості 1000 шт.); пістолети Макарова, безшумний пістолет 6П9, близько двох тисяч патронів різного калібру; підствольні гранатомети (ВОГ-25 у кількості 70 шт); міни, тротил і пластид загальною вагою понад вісім (!) кг; понад 80 гранат різних модифікацій; 240 детонаторів та інше вибуховий обладнання", - написав він.

Під час допитів було встановлено, що ця диверсійна група неодноразово виїжджала в Російську Федерацію. "Там бойовики були завербовані, пройшли ґрунтовну підготовку на базах ГРУ Генштабу ЗС РФ, зокрема в Краснодарському краї", - додав М. Лубківський.

Затриманим оголошено підозру у скоєнні злочинів, передбачених ст. 113 (диверсія), ч 2 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

За словами радника глави СБУ, триває пошук інших членів ДРГ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА