14:40 04.06.2015

"Нафтогазвидобування" просить бізнес-омбудсмена захистити компанію від дій Генпрокуратури

3 хв читати
"Нафтогазвидобування" просить бізнес-омбудсмена захистити компанію від дій Генпрокуратури

ПРАТ "Нафтогазвидобування" направило скаргу бізнес-омбудсмена Альгірдасу Шеметі на дії Генеральної прокуратури України, які призводять до блокування роботи підприємства, повідомила прес-служба компанії в четвер.

"Дії ГПУ порушують законні права та інтереси компанії, а також суперечать заявленому Україною курсу на реформи та європейський вектор розвитку країни", - йдеться в повідомленні.

У скарзі до бізнес-омбудсмена компанія просить вжити передбачених законодавством заходів для усунення фактів порушення прав і інтересів компанії, а також притягнути до відповідальності винних у блокуванні її роботи.

У "Нафтогазвидобування" нагадують: з 30 березня 2015 року робота компанії блокується шляхом арешту рахунків і майна компанії, а також заборонами на продаж видобутого газу і конденсату.

"Ці заходи застосовує Генеральна прокуратура в рамках кримінального провадження, відкритого в 2012 року і не має ніякого відношення до господарської чи іншої діяльності ПРАТ", - зазначили в прес-службі.

"Нафтогазвидобування" розглядає дії представників Генпрокуратури як умисне перешкоджання законній господарській діяльності компанії. Такі дії суперечать законам "Про захист економічної конкуренції", "Про ринок природного газу", Конституції України та міжнародним договорам у частині невтручання держави в господарську діяльність, повазі і захисту всіх форм власності, розвитку конкуренції.

"Дії правоохоронців грубо порушують норми Кримінального процесуального кодексу України. Арешти та заборони можуть застосовуватися лише в разі оголошення підозри у скоєнні злочину або пред'явлення обвинувачення конкретній особі з метою забезпечення конфіскації майна або задоволення цивільного позову за рахунок майна винного. Однак за три роки розслідування не було пред'явлено жодної підозри або обвинувачення", – наводяться в повідомленні слова начальника відділу з правового забезпечення ПАТ Юлії Боржемської.

У компанії взазначають, що через обмеження роботи "Нафтогазвидобування" Україна лише в 2015 року недоотримає до 1 млрд куб. м газу внутрішнього видобутку. "Жодне інше вітчизняне підприємство не зможе компенсувати ці обсяги. Зробити це можна буде лише за рахунок збільшення імпортних поставок", - резюмується в повідомленні.

Як повідомлялося, уряд України в листопаді 2014 року вирішив створити раду бізнес-омбудсмена як свій постійний консультативно-дорадчий орган. Основне її завдання – розгляд скарг бізнесу на дію чиновників, напрацювання рекомендацій владі у сфері підприємництва. У грудні бізнес-омбудсменом був призначений екс-комісар ЄС з питань оподаткування, митних питань, статистики, аудиту і боротьби з шахрайством Альгірдас Шемета.

"Нафтогазвидобування" - найбільша приватна газовидобувна компанія в Україні. Основний акціонер – енергетичний холдинг ДТЕК. Компанія розробляє ліцензійні ділянки на двох родовищах у Полтавській області – Семиренківському і Мачухському. Доведені запаси природного газу становлять 20 млрд куб. м, газового конденсату – 2 млн тонн.

"Нафтогазвидобування" станом на 2015 рік експлуатує 15 свердловин. Видобутий газ доводиться до товарної кондиції на трьох установках комплексної підготовки газу – "Олефірівка", "Семиренки" і "Мачухи". Обсяг видобутку природного газу за підсумками 2014 року становив 752 млн куб. м, газового конденсату – 29 тис. тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

УЗ відключила підсвічування п'яти найбільших вокзалів країни для зменшення споживання електроенергії

Alyona Alyona & Jerry Heil зі сцени у фіналі "Євробачення-2024": Єдності для світу, мир і свободу для України

Вибух у Броварах стався під час затримання правопорушника, який кинув гранату в поліцейського - МВС

Членство в НАТО є життєво важливим для української державності - Порошенко

У Броварах Київської області прогримів вибух, попередньо, постраждало двоє людей

ПРИЛІТ У ПЕРЕДМІСТІ ХАРКОВА - ТЕРЕХОВ

У ХАРКОВІ БУЛО ЧУТИ ВИБУХ - МЕР ТЕРЕХОВ

Армія РФ за добу завдала семи ракетних і 74 авіаційних ударів, обстріляла понад 120 населених пунктів України

У Німеччині обговорюють залучення ППО НАТО для захисту неба над західними областями України

За добу відбулося 108 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 28 атак ворога, на авдіївському - понад 20

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА