16:46 04.06.2015

Transparency International Ukraine подала до суду на секретаріат Кабміну через організацію конкурсу з відбору членів Нацагентства з протидії корупції

2 хв читати
Transparency International Ukraine подала до суду на секретаріат Кабміну через організацію конкурсу з відбору членів Нацагентства з протидії корупції

Громадська організація Transparency International Ukraine подала позов до Окружного адміністративного суду Києва на секретаріат Кабінету Міністрів та уповноваженого секретаріату, заступника міністра Кабінету Міністрів Романа Гребу у зв'язку з претензіями до процесу вибору представників громадськості до конкурсної комісії з відбору членів Національного агентства з питань протидії корупції.

"Сьогодні Transparency International Ukraine подала позов на секретаріат Кабміну та уповноваженого секретаріату Романа Гребу до Окружного адміністративного суду Києва", - сказав голова правління організації Андрій Марусов на прес-конференції в Києві в четвер.

Він нагадав, що 17 травня на ініціативних зборах під головуванням Р.Греби голосами 45 представників із 51 зареєстрованої та допущеної до зборів громадської організації було обрано чотирьох громадських представників у ролі кандидатів до конкурсної комісії з відбору членів Національного агентства з питань протидії корупції.

А.Марусов зазначив, що ці організації мали надати секретаріату Кабміну письмові підтвердження того, що вони мають щонайменше рік практичного досвіду боротьби з корупцією, чого не було зроблено.

Крім того, керівник Transparency International Ukraine наголосив, що організатори не надали заздалегідь відомості про збори, делегатів, кандидатів у члени комісії. Він також зазначив, що заступник міністра Кабінету Міністрів Р.Греба досі не відповів на інформаційний запит від організації від 17 травня стосовно ситуації, що склалася.

А.Марусов розповів, що у своєму позові Transparency International Ukraine вимагає скасувати результати проведеного голосування і відсторонити осіб, які причетні до маніпулювання участю громадських організацій у цьому процесі.

У свою чергу експерт "Реанімаційного пакета реформ" Ярослав Юрчишин вважає, що Кабінет Міністрів України вирішив через "фейкові" організації призначити фактично підконтрольних собі людей до конкурсної комісії з відбору кадрів до Національного агентства з питань протидії корупції.

"Ми не допустимо імітації громадської участі, всі міжнародні партнери вимагають від нової влади залучення громадськості як ключового учасника в проведенні реформ до процедури ухвалення рішення", - наголосив активіст.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА