18:19 06.06.2015

У ЗСУ планують створити Сили спецоперацій за стандартами НАТО

2 хв читати
У ЗСУ планують створити Сили спецоперацій за стандартами НАТО

В Україні планується прискорити розвиток Військово-морських сил, а також створити у складі Збройних сил Сили спеціальних операцій за стандартами НАТО.

Як повідомляє прес-служба Міноброни, під час колегії міністерства у суботу було оголошено, що за дорученням президента України Петра Порошенка в Міністерстві оборони буде розроблено Концепцію розвитку Військово-морських сил ЗСУ.

Відповідне рішення було оголошено під час розширеного засідання Колегії Міністерства оборони України під головуванням Міністра генерал-полковника Степана Полторака після заслуховування питання про стан Військово-Морських Сил України.

За словами міністра оборони Степана Полторака, потрібно на державному рівні розробити чіткий план відновлення боєздатності, забезпечення, підготовки кадрів і подальшого розвитку ВМС.

Також ухвалено рішення про створення спеціальної групи з розробки Концепції створення в ЗСУ Сил спеціальних операцій за стандартами НАТО.

За пропозицією начальника Генерального штабу ЗСУ Віктора Муженка запропоновано удосконалити законодавство про порядок отримання статусу учасника бойових дій.

Так, за словами В.Муженка є випадки, коли цей статус отримують військовослужбовці, що лише кілька днів перебували в АТО. А ті, хто на передовій воює протягом півроку чи року, мають на це право тільки після демобілізації. Начальник Генштабу запропонував автоматично давати права на статус учасника бойових дій пораненим бійцям.

Під час колегії міністр С.Полторак зазначив, що українська армія продовжує нарощувати потенціал, посилюючи бойову здатність військ.

"Сформовано додатково 2 механізовані, 4 мотопіхотні, 3 артилерійські бригади, аеромобільну бригаду та бригаду армійської авіації, 37 мотопіхотних батальйонів, що значно посилило бойову здатність військ. В успішному результаті проведеної роботи ми переконалися, спостерігаючи чіткі, правильні, грамотні та зрозумілі дії в районі населеного пункту Мар'їнка, - сказав С.Полторак.

За словами міністра, українська армія в перспективі поступово переходитиме від модернізації та закупівлі зразків озброєння та військової техніки до розробки нових моделей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА