12:14 08.06.2015

СММ ОБСЄ готова збільшити кількість спостерігачів до тисячі, але їм мають гарантувати повний доступ до всієї території та безпеку - Хуг

2 хв читати
СММ ОБСЄ готова збільшити кількість спостерігачів до тисячі, але їм мають гарантувати повний доступ до всієї території та безпеку - Хуг

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ готова збільшити кількість своїх спостерігачів до тисячі осіб за умови гарантування їм належних умов безпеки, а також неперешкоджання їхній діяльності.

"Після відновлення конфлікту кількість осіб нашої місії може бути зараз збільшена до тисячі у разі потреби", - заявив заступник глави СММ ОБСЄ Олександр Хуг під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО, що відбувається в Києві в понеділок.

"Я хочу наголосити, що немає резону розміщувати наших спостерігачів, якщо нашим командам не буде гарантовано доступ до усієї території", - сказав він.

Також О.Хуг зазначив, що для повноцінної роботи Місії сторони конфлікту повинні забезпечити належні умови безпеки спостерігачам.

Він зазначив, що зараз команди спостерігачів зазнають обмежень з усіх сторін. "Команди спостерігачів часто зупиняються на тривалий час на блокпостах, зокрема в Луганській області. Більше того, наші безпілотні літальні апарати регулярно обстрілюють, а також "глушать", що порушує їх (СММ - ІФ) мандат", - повідомив заступник голови Місії.

Окрім цього, О.Хуг наголосив, що підписанти Мінських угод досі не передали СММ списки важкого озброєння, що підлягає відведенню від лінії зіткнення сторін, а також інформацію щодо їх відведення і місця зберігання.

"Місія не отримала від сторін, які підписали Мінські угоди, інформації про список військового озброєння, а також детального опису щодо виведення і зберігання зброї", - сказав він, додавши, що це не перешкоджає спостереженню за відведенням озброєння.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА