14:46 10.06.2015

"Нафтогаз" пропонує Кабміну продати третину викачаної технологічної нафти на користь Міноборони й МВС для подальшої переробки

1 хв читати
"Нафтогаз" пропонує Кабміну продати третину викачаної технологічної нафти на користь Міноборони й МВС для подальшої переробки

НАК "Нафтогаз України" пропонує Кабінету Міністрів України погоджувати продаж до 138,7 тис. тонн нафти сорту Azeri Light, раніше викачаних із трубопроводів ПРАТ "Укртранснафта", на користь Міністерства оборони України і Міністерства внутрішніх справ України з метою подальшої переробки.

Як зазначено в проекті урядової постанови, підготовленому "Нафтогазом", ця нафта зараз зберігається в резервуарах "Укртатнафти", "Нафтохімік Прикарпаття" і НПК "Галичина".

Передбачається, що ще 246,8 тис. тонн технологічної нафти, що також зберігаються на цих підприємствах, мають повернути на виробничі потужності ПрАТ "Укртранснафта" (назад закачані в трубопроводи).

Кошти від продажу до 138,7 тис. тонн нафти сорту Azeri Light за ринковою ціною "Укртранснафта" має зарахувати на спеціальний депозитний рахунок у державному банку і використати лише з дозволу наглядової ради.

Як повідомлялося, влітку 2014 року з нафтопроводів "Укртранснафти" було викачано 628,4 тис. тонн нафти. У резервуарних парках "Укртранснафта", зокрема, зберігається 232,6 тис. тонн нафти, ПрАТ "Укртатнафта" - 239,9 тис. тонн, ПрАТ "Нафтохімік Прикарпаття" - 101,9 тис. тонн, НПК "Галичина" - 46,7 тис. тонн.

Нині щомісячне зберігання нафти на трьох приватних НПЗ обходиться "Укртранснафті" в 75 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА